Zpět na seznam
(3) Yamaha FZ6
(120)Poraďte mi ....

Musíte se registrovat pro založení nového tématu
Téma: Divný zvuk z motoru kolem 3500 otáček

Divný zvuk z motoru kolem 3500 otáček

Zdravím pánové

Poporsím vás o radu, tenhle rok jsem si koupil Fazera ročník 2007(moje první motorka) najeto má 15500 km. Kolem 3500 otáček se mi z motoru začne ozývat divný zvuk né moc hlasitý, přijde mi jako by si tam udělaly hnízdo včely:) tenhle zvuk je nejvíce slyšet kolem 4000 otáček a v 5000 úplně zmizí. Fazer je moje první motorka a nemám s ní zatím moc najeto, před sezónou jsem dával motorku na prohlídku do autorizovanýho servisu a vše ok.

Je tenhle zvuk normální? Mám to radši hodit na prohlídku?

Dik moc za rady

2014-06-11 08:10:26

Odhlášený uživatel

Já tam taky nějaký včely mám a v pohodě už 43000, takže je to asi normální*Říká : Super*

2014-06-26 18:58:46

No bavil jsem se s minulým majitelem a říkal, že by to měl být přítlačník rozvodového řetězu. Radil ho vyndat a znova vráti, trošku to pomohlo, ale stejně tam ten zvuk je:) Dále říkal, že ho to taky prudilo, hledal to a že Fazery tenhle problém mají, je to výrobní vada a nic moc se s tím dělat nedá. Když se koupí novej přítlačník tak to za chvíli bude to samý. Ničemu by to vadit nemělo tak to neřeším:)

2014-07-07 08:35:21

Boha jeho pritlacnik na FZ6? V zivote jsem neslysel ze by nekdo musel na FZ6ce neco delat v motoru a to ze znam lidi hodne :D Me masina hucela jako dost neprijemne a pokud se nepletu tak sem zjistil ze to bylo zpusobeny moc napnutym retezem? Zkus zkontrolovat to, ale do motoru probuh nehrabat, vzdyt je to japonec :D

2015-01-12 17:07:00

Kluci dělá to napínák rozvodů. napínáky na to trpěj. S motorem se nic nestane. pokud to chceš odstranit tak je nutný koupit nová napínák. Vyzkoušíš to tak, že když vyšroubuješ ten šroubek a strčíš do napínáku plochá šroubovák tak ti nesmí při přidávání plynu lítat. Pokud ano tak je napínka KO. Nemusíte se ale bát. Rozvodák se nemůže povolit. Hlavně ho více nedopínat. Od toho tam je pružinka. Kdyb si ho ručně o zub dopnul, bude hvízdat a odděláš rozvodové lišty. To chrastění je rozvodový řetěz o vodící lišty. Napínák není bohužel nic levného - cca 3500kč

2015-12-08 20:35:22

*Musíte být přihlášeni pro vložení komentáře
GALERIE
Fotografie člena Fazerclubu.cz
KALENDÁŘ AKCÍ
STATISTIKA
Uživatelé online :

Počet Hostů 1
Počet členů 0
PŘIHLÁŠENÍ
HLEDAT
POČASÍ