Zpět na seznam
(3) Všechny značky motocyklů
(10)Poraďte mi ....

Musíte se registrovat pro založení nového tématu
Téma: klepe na motoru

klepe na motoru

ahoj. potřeboval bych poradit. mám fzr 1000 genesis r.v.89. přijel jsem na motu k přátelům, a jeden dobrák si chtěl vyzkoušet kolik točí, držel ji sai minutu v plném plynu v červeném. pak jsem stačil doběhnout k motu a zarazit ho. každopádně od té chvíle mi klepe nějaký kovový zvuk na hlavě. nevíte někdo co stím může být. díky

2013-08-12 19:25:03

tak to je pekny kokod :D ventily?

2013-08-13 22:36:19

No krome ventilu me nic jineho prakticky nenapada, snad ještě jedině zlomenej pístní kroužek...  :( 

Motor samozřejmě ve vysokejch otáčkách není stavěnej na provoz bez zátěže a dovedu si představit že mohly začít odskakovat ventily a potkat se s pístem. Topak může být ohlej ventil, poškozené ventilové vodítko...

Každopásně bych s tím nejezdil a nechal to u někoho zkušeného zkontrolovat.

Jezdíš s tím? Pokud jo, pociťuješ nějakej rozdíl v chování motoru? Jaké jsou zvukové projevy na výfuku? Nezdá se ti, že teď víc "burácí"?

Přeju ti ať je to jen nějaké maličkost, ale určitě si s tím zajdi, ať to nezpůsobí větší problémy...

2013-08-13 23:05:50

Keby sa stretly ventily s piestom a ohly nebola by kompresia na tom valci neišly by všetky valce.

Ja by som pozrel napnutie rozvodovej reťaze,napinák rozvodovej reťaze,vodítka rozvodovej reťaze.

2013-08-14 09:16:01

No a to by se podle me prave projevilo na tom zvuku na vyfuku - pokud motor bezi, tak by ventil nebyl tolik ohnutej a jenom by netesnil...

Nedovedu si ted predstavit, proc by mel chod naprazdno ve vysokejch otackach vytahnout retez (nebo povolit jeho napinak)...

Nicmene startere, pokud nejses zkusenej v rozebirani motoru, tak bych to zkratka co nejdrive odvezl do servisu kde nejenze budou vedet vic, ale muzou i provest opravu...

2013-08-14 11:15:56

chlapi moc děkuji za vaše názory. ale jel jsem si na tom nechat vyměnit nové gumy, a když jsem zpátky nadšenej z nových gum, tak jsem na to klepání trochu zapoměl, a v 100km rychlosti se my to totálně raflo. než jsem zastavil tak jsem probrousil nové adidasky, měl jsem toho plné brejle. no ale všechno zlý je pro něco dobrý, takže jsem koupil na ebay  od němců jiný motor, záruka 2 roky  . tak uvidím. 

2013-08-19 07:51:56

Ty kráso, tak to je síla *Je otrávený*

2013-08-19 08:57:55

.... bych řekl, že jsi měl ukrutný štěstííí, tohle se stát v rychlé zatáčce,  - raději ani nedomýšlet

2013-08-19 09:26:39

Startere tak to mě teda moc mrzí :( asi to tímpádem musel bejt zlomenej pístní kroužek... mohla to bejt jen oprava za pár tisíc.

Na druhou stranu jak píše Ladis, mohlo to dopadnout i hůř...

2013-08-20 21:54:54

*Musíte být přihlášeni pro vložení komentáře
GALERIE
Fotografie člena Fazerclubu.cz
KALENDÁŘ AKCÍ
STATISTIKA
Uživatelé online :

Počet Hostů 5
Počet členů 0
PŘIHLÁŠENÍ
HLEDAT
POČASÍ