Zpět na seznam
(2) Všechno možné
(96)Nezařaditelné

Musíte se registrovat pro založení nového tématu
Téma: Kůže nebo textil

Kůže nebo textil
Zdarec. Obligátní otázka - kůže nebo textil? Budu potřebovat koupit nové hadry na moto a teď špekuluju jestli kůži nebo textil? Celou dobu jsem jezdil v textilu a teď mě napadlo, že bych to zkusil vyměnit za kůži, ale nejsem si tím až tak jistý. Máte někdo zkušenost, kdo jste také podobně vyměnili textil za kůži popř. opačně? A v čem se Vám jezdilo lépe? Jak je v kůži v zimě? Existují i do kožených věcí termovložky? Jak léto? Neupeču se v tom? Díky za postřehy.
2011-04-05 00:00:00

Ahoj Zdenku, podobnou otázku jsem řešil vloni. Byl jsem už rozhodnutej, že si koupím kůži. Když jsem si ji ale v prodejně  vyzkoušel, připadal jsem si v tom jako v brnění. I když připustím, že kůže povolí a vytvaruje se, podle mne je to z hlediska pohodlí s textilem nesrovnatelné v tom smyslu, že textil je a) pohodlnější, b) vzdušnější, c) lehčí, d) vodě odolnější. Pokud nehodláš brousit gumy po okruzích, dal bych já osobně opět přednost textilu. Třeba mít ale na paměti to, že kůže je jistě odolnější proti oděru v případě nějakého problému.

Tak to sem tu potřeboval,honí se mi hlavou podobná otázka,mám něco málo v merku

Je pravda že textil je pohodlnější,lehčí ale vzdušnější to bych polemizoval bo jsem se i v textilu pařil v létě jako prase :-D a do deště pokud se budete pravidelně starat i o kůži (mazat voskem) tak i v dešti to vydrží,ale na chcanec potřebujete stejně nepromok pokud i není v texilu membrána :-).Já jsem zvolil kůži proto že jsem už měl zkušenost s pádem a říkal jsem si že raději něco pevnějšího.Když jsem si vybíral kůži tak jsem si oběhnul více prodejen a výrobců v MBV jsem se navlíknul do setu a nemohl jsem se ani hnout bo jsem si připadal jak robocop :-) pak jsem zajel do PSIčka tam jsem to na sebe hodil a už se mi to nechtělo sundavat (Salfa a Pája vědí :-D) tak jsem to vzal i za to že to bylo podstatně dražší než MBV ,ale jak se říká za pohodlí se platí takže doporučuji zkoušet a zkoušet a co padne to vzít prostě se v tom musí člověk cejtit.Termo vložku mám jak na bundu tak na kalhoty.Teď bych za textil neměnil.

Kůže je kůže,já na ni nedám dopustit.Jedinej minus je,že je hůř skladná,když potřebuješ třeba bundu někam nacpat,tak je kožená opravdu jako brnění.Ale tělu se po pár nošení perfektně přizpůsobí.

Docela jednoducha odpoved:
Levna kuze je mnohem lepsi nez levny textil.
U drahych vyrobku je to individualni.

Membránu v textilu mám,takře co se deště týká tak v suchu ale koncema nohavic a rukávů to čůrá ven jedna radost a pak hup do rukavic a bot a jestli mám pak sušit ještě trencle a triko je to už jedno boty rukavice a textil musím tak jako tak usušit takže pokud nepřijde nějaký překvápko oblékám pro jistotu nepromok a jak říká Kubulka,vedro je v tom taky parádní

Já už se rozhodl, celou dobu jezdím v textilu a po dlouhých úvahách a dotazech jsem se rozhodl pro kůži od PSI Hubíka - je podstatně dražší, ale ušije ji na míru ,a když se vytahá, nebo někde po pádu poruší, tak ji  opraví.   Zkoušel jsem spoustu jiných kombinéz  a  vždy tomu něco chybělo, nebo přebývalo. (asi mám divnou stavbu těla - že by ten můj avatar něco napovídal?), takže volba byla jednoznačná.  Jen ty termíny dodání mají trochu delší.
2011-04-06 00:00:00

Jsem taky pro kůži. Víc se mi líbí a cítím se v ní víc bezpečně. 
Jen se mi vždy po zimním spánku nějak srazí.
Hlavně na břiše!!! :-D

To je divné?!? Mě se zase ta kůže po zimě nějak roztahuje??? Hlavně na břiše :-))) Ale při příští koupi také asi půjdu do kůže.

*Musíte být přihlášeni pro vložení komentáře
GALERIE
Fotografie člena Fazerclubu.cz
KALENDÁŘ AKCÍ
STATISTIKA
Uživatelé online :

Počet Hostů 4
Počet členů 0
PŘIHLÁŠENÍ
HLEDAT
POČASÍ