Zpět na seznam
(3) Yamaha FZ6
(122)Poraďte mi ....

Musíte se registrovat pro založení nového tématu
Téma: Pomoc s výběrem kufru

Pomoc s výběrem kufru

Zdravím všechny zde přítomné,

minulý týden jsem se stal novým majitelem nádherného motocyklu Yamaha FZ6 Fazer a scháním na něj zadní kufr. Protože v tom docela tápu, tak bych vás zkušené chtěl poprosit o pomoc s výběrem.

www.yamaha-zizi.cz/detail/akce-kufry/7782

Díval jsem se na stránky dealera Yamaha a má tam v akci pěkné kufry s logem Yamaha a dokonce i v barvě motorky. Kufry prý vyrábí firma Givi což si myslím že by mělo být v pohodě, ale co mě zarazilo je, že má uvnitř napsáno jen do 120km/h a má to bohužel i u těch dražších. To jsou všechny kufry takhle limitované? 

Nebo jaké používáte kufry vy? Popřípadě nevíte o nějakém dobrém cca 46 litrů do kterého se vejdou dvě přilby a max rychlost nebude tak malá?

Předem děkuji za jakoukoliv pomoc

Bad 

2011-11-30 00:00:00

To máš určitě u všech kufrů,je to jenom plast, tak aby neuletěl ale neboj vydrží mnohem víc, a nebo si pořídit kovový,ten asi limit mít nebudeÚžasný

2011-12-01 00:00:00

Mám Givi E46 a při prodeji mi za výrazného mrkání taky oznamoval, že je maximálka 130 Úžasný

Ahoj Bade. S těmi kufry je to tak, výrobci označují max.rychlost a max. nosnost  na štítcích pro své krytí v případě nehody. Jednou se jedná o homologovaný doplněk, který musí projít určitým schvalovacím řízením a testy. samozřejmě uváděné hodnoty nejsou hraniční a mají rezervu.

Kufry se dělí do několika kategorií pro různé typy motocyklů. Ty pro sportovně cestovní motorky jsou zpravidla plastové. Výrobců je celá řada.

Kufry které na pohled vypadají stejně, se ale liší. Ty levnější (např.Nayka, Kappa a pod.) jsou dělané se slabších plastů. Proto mají nižší nosnost (papírově 5kg) a hlavně plně naložené hůře drží tvar - kroutí se a víka pořádně nedoléhají. Naproti tomu dražší kufry (Givi, Hepco-Becker a pod.)  jsou dělané téměř z dvakrát tak silného plastu. Mají papírovou nosnost až 15kg, jsou bytelné, perfektně drží tvar a jdou perfektně zavírat i úplně nacpané. Je na tobě, aby jsi zvážil jak moc chceč kufr nakládat a kolik chceš do něho investovat. Ne náhodou si Yamaha vybrala jako doplňkové vybavení kufry od firmy Givi.

Nechci tu dělat machra přes kufry, ale mohu to posoudit, jelikož jsem jich už pár měl. Jak kufry od Kappy tak i od Givi a říkám, že Givi je nesrovnatelně lepší a Kappu už nechci. Jen pro tvou informaci, nyní mám horní kufr Givi V-46 v barvě s opěrkou pro batůžek a je fakt super.

Je teda fakt, že kufry dost často přetěžuju a v tom horním vozím i 30kg a max.130km/h také nejezdím. Úžasný

Tak myslíš, že ten co je v odkazu u prvního příspěvku bude dobrej? Je sice od Givi což popoïsuješ jako dobrej kufr, ale nosnost má jen 5 kg

Ahoj.Já mám horní origo yamaha ten je supr a boční kappa a nemůžu si vůbec stěžovat,možná že horní jsou měkké jak píše Luděk,ale boční super a vypadá to komplet perfektně a nabalíme se uplně v pohodě :-)

Kufr v odkazu rozhodně není Givi, ale jen jeho napodobenina. Navíc má uchycení monolock u kterého i Givi uvádí nosnost jen 5 kg. Doporučuji kufr od Givi s uchycením monokey kde je doporučovaná nosnost 10 kg.

http://www.motorkar.net/givi-kufry-v46n-cerny-nelakovany-46-litru-monokey-zbozi-230291.html

nebo

http://www.motorkar.net/givi-kufry-e52n-maxia2-cerny-nelakovany-52-litru-monokey-zbozi-230302.html

Tak já mám kufr Yamaha 46l, je to vlastně Givi jen má místo odrazky šedou plochu, kde je logo Yamahy a koupil jsem ho bez plotny za 1600Kč novej. Jinak je to monolock nosnost 5kg, max rychlost je 120km/h (udává výrobce), ale mám otestováno s 15kg max rychlost 265km/h a neulít.ÚžasnýJinak ho přetěžuju normálně stejně jako předchozí čínskou napodobeninu a spokojenost. Ale kdybych si měl teď vybrat znova asi bych si vybral tento:

http://www.motorkar.net/givi-kufry-v46n-cerny-nelakovany-46-litru-monokey-zbozi-230291.html

Má totiž silnější plasty a celkově vypadá pevněji.

RE:
Jirik napsal/a :

Kufr v odkazu rozhodně není Givi, ale jen jeho napodobenina. 

To netuším. Citoval jsem jen co je u něj napsáno. Sám se v tom nevyznám. Už jsem byl skoro rozhodnutej si ho koupit, protože se mi líbí lak barvě motorky. Salfa napsal, že má podobnej asi stejné konstrukce a vydržel mu i rychlost 265km/h. To mluví pro, ale zase pro ten lepší pocit. Asi bude lepší ten origo Givi. Všem vám moc děkuju za odpovědi. Moc jste mi pomohli.

Ještě jedna otázka mimo téma. Jak to mám proboha vydržet do jara Úžasný 

2011-12-02 00:00:00

do jara je to tezky, ale pokud te bavi trebas lyzovani, tak se to da ;-)

2011-12-04 00:00:00

*Musíte být přihlášeni pro vložení komentáře
GALERIE
Fotografie člena Fazerclubu.cz
KALENDÁŘ AKCÍ
STATISTIKA
Uživatelé online :

Počet Hostů 3
Počet členů 0
PŘIHLÁŠENÍ
HLEDAT
POČASÍ