Zpět na seznam
(3) Yamaha FZ6
(121)Poraďte mi ....

Musíte se registrovat pro založení nového tématu
Téma: špatné řadí za studena - potřebuji urgentní názory a rady

špatné řadí za studena - potřebuji urgentní názory a rady
Ahoj všem, jsem zde nový a prvně se na vás obracím s prosbou o radu. Mám fz6 s fazer, který je relativně jako nový (3800km najeto). Po výměně motorového oleje mi motorka za studena velmi špatně řadí. Přesně řečeno, jsem schopen zařadit první stupeň, rozjet se a poté dát druhý. Při pokusu o zařazení třetího stupně (vymáčknutí spojky, řazení pákou pohybem nahoru do krajní polohy) a při následném puštění spojky je stále zařazen stupeň 2 !!! Motocykl nechávám zahřát na správnou provozní teplotu dokud mi digitální otáčkoměr nepřestane blikat a ještě o něco malinko déle, i přesto se mi toto děje..  Po ujetí kilometru, dvou.. se mi podaří zařadit 3. stupeň ale problém se opakuje při pokusu řadit výš... Po ujetí cca 5km jde řazení bez problémů a hladce.. 

Mechanik z autorizovaného servisu mi po telefonu řekl že se s tímto ještě nesetkali.

Olej mám originál 10w40 yamaha a mám ho přesné množství.

Zítra se chystám odjet na dovolenou a jsem na vážkách....

Mockrát děkuji za vaše rady a připomínky!!!
2011-08-09 00:00:00

Ahoj.No,je pravda,že řazení na fazeru není nikdy žádná lambáda ale souhlasím s mechanikem.Projel jsem jich už pár a skutečně na toto jsem ještě nenarazil.Chová se to jako by byl volej hodně hustej.Přitom je to daný a olej je správné viskozity.A říkáš.za starýho voleje to bylo dobrý?To je fakt divný. Ale na dovolenou bych s tím odjel.Pojedeš holt dýl na nižší kvalty.A z novýho oleje se taky časem stane starší a pak to musí být jak předtím.Tedy jestli to tak bylo.Jestli to jenom víc nesleduješ po výměně.
2011-08-10 00:00:00

Nevím
jestli poradím , ale mě to dělala špatně nastavená řadička. Jelikož jsem měl problémy s nohou(modří vědí) tak jsem si ji poladil sám a pak to začalo. V servisu pak jsem si na moto sedl a oni zjistily , že tu řadičku jakoby nepustím do nulové polohy. Přeštelovali a mám klid. Jinak mě to dělalo na všech kvaltech nahoru, někdy ten jindy jiný dle polohy nohy.
2011-08-11 00:00:00

souhlas s Pejrak
Taky se mi stává, že po nasednutí na motorku, než si vyladim cestovní polohu občas zapomenu nohu v řazení a nejdou mi tam vyšší kvalty, pak se přistihnu a dám si na to pozor. To by souviselo bud se seřízením řadičky nebo si srovnat polohu nohy, aby se řadička vracela do nuly.
2011-08-14 00:00:00

Tak Mirku zjistil jsi něco okolo toho řazení?
2011-08-19 00:00:00

Promazat

Mně FZ6 přestala špatně řadit, když jsem promazal klouby řadicí páky. :)

2015-05-20 20:35:00

*Musíte být přihlášeni pro vložení komentáře
GALERIE
Fotografie člena Fazerclubu.cz
KALENDÁŘ AKCÍ
STATISTIKA
Uživatelé online :

Počet Hostů 5
Počet členů 0
PŘIHLÁŠENÍ
HLEDAT
POČASÍ