Romantické putování po českých hradech I.
Jedné zářiové neděle jsme byli s Blankou na výletě v našem oblíbeném Českém středohoří. Vyrazili jsme na Úštěk do vesnice Blíževedly. Tam je přímo 500m od návsi zřícenina hradu Hřídelík a asi 5km pěšky po turistické značce je na kopci další zřícenina hradu Ronov. Tak jsme tam chtěli nechat motorku a oba hrady si prohlédnout.

Před Blíževedly jsem zastavil, že si udělám ze sedla snímek panoramatu kopce s hradem. Nechal jsem motor běžet a v klidu si fotím panoramata, když tu najednou:  kadle,kadle kadle ….a ticho! Došel mi benzín! Blanka povídá: „co je?“ „Hádej!“ "Nechceš mi snad říct, že... no, já tě snad zabiju!!! Ty nejsi normální??? To už je letos podruhý!!!“ 


   



Tak jsem zadal do navigace, že hledám nejbližší pumpu a zjistil, že je v Kravařích, což je 2,2km daleko. Tak jsme dali přilby do kufru a začali tlačit 250kg vážící motorku k životodárnému zdroji.

Po 500m jsme zjistili, že silnice do Kravař začíná klesat z kopce. To byla naše záchrana, a tak jsme naskočili a dojeli bez motoru až do Kravař k pumpě! Bože, jak jsem byl rád, že vidím ty červené stojany na benzín! Blanka jen utrousila: „tos měl teda štěstí, že to bylo z kopce!“


 



Natočil jsem už natankovanou motorku. Ach, jak nádherný to byl zvuk!!! No a vyrazili jsme konečně na ty „naše hrady“. Dojeli jsme do Blíževedel, tam jsem nechal stroj na návsi u pěkného sloupu se sochama a převlečení do civilu jsme šli nejdřív na ten bližší hrad Hřídelík.



 


  

  


Po prohlídce jsme vyrazili na pěší túru s výstupem na kopec se zříceninou Ronov (552 m.n.m.) Bylo krásně a tak jsme si užili cestu i ten výstup. Hrad je poměrně rozsáhlý a dost se z něho dochovalo. Z hradu je také bezva rozhled.



 



Na vyhlídce jsme si dali z domova připravenou svačinu. Zajímavé je, že ve středohoří vždy chutná nejlépe! Cesta zpět k motorce byla opět fajn. Bylo krásně a cestou jsme si trhali hrušky a švestky. Po příchodu do vsi jsme ještě zašli do místní hospůdky na malé občerstvení. Podle navigace jsme ušli pěšky 9 km, a k tomu jsme vyšlápli pěkný kopec.


Ještě bylo trochu času a tak jsme se rozhodli jet domů oklikou přes Mukařov (u Děčína). Kde je nová rozhledna. Měli jsme ji v plánu již dříve, ale nikdy nezbyl čas.




 


Bylo celkem dobře vidět a stálo to za návštěvu! Domů jsme dojeli až v sedm večer, ale v naprosté pohodě. Najeli jsme 225km + 2,2km bez motoru! :-)


Poznámka na závěr: jednu výhodu to mělo, teď už mi Blanka za jízdy nekouká na tachometr, ale na palivoměr! :-))  Luděk.



Text a foto: Luděk



Autor: Luděk (admin) | Datum: 28.01.2010 | Čtenářů: 355 | Reakcí: 4 | Hodnocení : 10

Obrázky k článku :
Žádné nejsou nastavené.

Pro hlasování se musíte přihlásit


Komentáře od tohoto článku :
Kóča2 - kóča2
Krásný romantický výlet.Jinak Luďku mě dříve taky stále docházel benzín většinou u lesa :) takže rada, příště deku sebou :) Blanka se s tebou opravdu nenudí co ty všechno nevymyslíš :)

- Luděk (admin)
Máš pravdu, u Fazera by se mi to teda nestalo! Pánové od Hondy totiž kontrolku rezervy považovali za zbytečnost!!! Pak stačí na chvilku zapomenout odezírat z rafičky palivoměru a je to! :-)

- Šóšin
A ještě mi to nedá,abych si nerejpnul.U Fazera by se Ti to nestalo.

- Šóšin
Opět krásný článeček z pera našeho milého admina.A hezké fotky.Jenom škoda že není všechno z kopce.To by se to jezdilo.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Dalších 5 článku z kategorie Fazer obsah a podkategorie Články

Sraz Jeseníky - Malá Morávka od Luděk (admin)
O prodlouženém víkendu 4.-7., července proběhlo setkání členů a přátel Fazer clubu na Malé Morávce pod Pradědem.
Pozvánka na sraz Fazer clubu na Malé Morávce 2024. od vosa
Zvu všechny členy a přátele klubu na setkání v Jeseníkách na Malé Morávce pod Pradědem.
Report z letošního červnového setkání členů Fazerclubu v Mýtě u Rokycan. od Luděk (admin)
Do rekreačního střediska Svatý Štěpán na břehu Štěpánského rybníka jezdíme už od roku 2018.....
Pozvánka na sraz Fazer clubu Lučany 2024. od Beda (hendrik)
Zdravím všechny členy, příznivce a kamarády! Chci Vás uvědomit, že letošní sraz Fazer Clubu v Lučanech nad Nisou se koná 9 - 11.8.2024.
Pozvánka na sraz Mýto 2024 od Zbyněk
První letošní sraz se uskuteční v rekreačním středisku Svatý Štěpán v Mýtě u Rokycan.



GALERIE
Fotografie člena Fazerclubu.cz
KALENDÁŘ AKCÍ
STATISTIKA
Uživatelé online :

Počet Hostů 6
Počet členů 0
PŘIHLÁŠENÍ
HLEDAT
POČASÍ