Sraz Fazer clubu - Kožlany 2010.
Podle nepsaných zákonů, vše krásné uteče strašně rychle. A bohužel ani u kožlanského srazu tomu nebylo jinak! Ještě mám před očima přípravy na odjezd a už jsem zase doma v tvrdé realitě, zapojen do pracovního procesu. Pro všechny co, si sraz užili se mnou i pro ty, co nedorazili, shrnu pár postřehů a fotografií z této akce.

Celý týden provázelo chladné počasí a dešťové přeháňky, tak ohlášené oteplení na víkend bylo zvláště potěšující! Vyrazili jsme s Blankou v pátek po práci v doprovodu kamarádů Rendy a Honzy. Cesta proběhla v naprosté pohodě a dokonce po suché silnici i když to už chvílemi vypadalo na déšt. Prostě jsem na navigaci nastavil trasu „jízda mezi dešťovými mraky“.

Ve Mlejně v Kožlanech jsme se přivítali s ostatními, jen pořadatel srazu chyběl! Padla i otázka: „hele, a řekl mu někdo, že je tu sraz?“ Pejrak ale za chvíli přijel a tak bylo všechno OK.





   


Po ubytování proběhlo „povinné“ korzování kolem zaparkovaných strojů a diskuze na téma naši miláčci. Pak začal první společný večer u dobré večeře a pivka. Sedělo se a debatovalo až do pozdních nočních hodin. Vždyť jsme se zase tak dlouho neviděli!


  



Ráno se po vydatné snídani vydáváme na vyjížďku. První téma společné vyjížd‘ky je zámek Chyše. Jedeme v organizované koloně s doprovodem (Salfy a Kubulky) jedoucích ve výstražných vestách a zajišťujících hladký průjezd křižovatkami, aby se naše kolona neroztrhla. Dorazili jsme na zámek a vjíždíme až na zámeckou zahradu ke vchodu na nádvoří. Je to pěkný pohled na tolik mašin pohromadě.




 


Vítá nás majitelka zámku, která nás provede i po interiérech. Já sám jsem již navštívil více jak 150 hradů a zámků, ale aby mne prováděl sám majitel, to jsem zažil fakt poprvé! Zámek je moc pěkný a po ukázce fotek původního zcela zdevastovaného stavu, je až neuvěřitelné do jaké podoby ho majitelé zrekonstruovali.


                                



 



                                



 



                                  


Po prohlídce jdeme do restaurace v přilehlém pivovaru na oběd. Pivovar patří rovněž majitelům zámku a je také znovu postaven z ruiny. Já neodolám a dávám si kachnu se zelím a dvěma druhy knedlíků. A nelituji, jídlo je výborné, jako doma o posvícení!


  


Pejrak nás informuje, že je po obědě zajištěna prohlídka pivovaru i s ochutnávkou. Skvělé! Ale proč tu nejsem autobusem? Jdeme si prohlédnout varnu a poutavý výklad nám dělá syn majitelky. Končíme u zmiňované ochutnávky, která je víceméně symbolická, jelikož pro veselé řidiče naše policie nemá pochopení! Budu muset pro tyto případy, donutit maminu udělat papíry na mašinu!!!


                                  



                                  


  


Po prohlídce vyjdeme ven a ouha, prší! Je to však jen krátká přeháňka a tak chvíli počkáme a za chvíli je po dešti. Vyrážíme na další cíl dnešní vyjížďky do obce Kněževes u Rakovníka, kde je muzeum krojů. Mrzí mě, že největší odborník na moravské kroje Dana (Mamka) dala přednost sledování televize a po exkurzi v pivovaru se s Tatˇkou sbalili a odjeli do Kožlan……..


                       

                             


Po prohlídce muzea už máme namířeno zpět na základnu. Pejrak má dnes významné kulaté životní jubilem a tak mu chceme všichni popřát. Gratulací byl zahájen druhý společný večer.





                                  



  



                                  

                   

Pejrak hodil do placu sud piva a dorazila i objednaná muzika. Zábava doplněná hudbou a zpěvem někdy i z vlastní produkce neměla chybu! Po dobré večeři bylo ještě na programu grilování a tak jsme rozhodně nestrádali! Zábava trvala opět do pozdních hodin.


   


  


                                  


                                  



                                  


                       



Co naplat, vše jednou skončí a tak unavení, ale šťastní jdeme spát. Ráno po snídani se už postupně rozjíždíme do svých domovů a slibujeme si setkání na dalším srazu. Ještě, že jich je teď dost za sebou, protože společnost tak bezva lidí mi bude moc chybět. Na závěr bych chtěl (a myslím, že za všechny) moc poděkovat Pejrakovi za zorganizování dalšího srazu v Kožlanech, který se již stal neodmyslitelnou součástí našeho clubového života! Dále velký dík majitelce penzionu Ivě a její rodině za azyl i vzorný servis poskytnutý bandě motorkářů a děkuji i dvojci Salfa – Kubulka za bezpečné zvládnutí celé vyjížďky. Mám z celé akce opět moc dobrý pocit a moc se těším na další reprízu. Luděk –admin.



Autor: Luděk (admin) | Datum: 24.05.2010 | Čtenářů: 506 | Reakcí: 15 | Hodnocení : 9

Obrázky k článku :
Žádné nejsou nastavené.

Pro hlasování se musíte přihlásit


Komentáře od tohoto článku :
- vosa
konečně jsem si v klidu přečetla, copak jsme to všechno stihli za víkend. Škoda, že už je to jen článek a naše vzpomínky! Bylo to opět super víkend a doufám, že se brzy zase setkáme. Bzz ollé

- Bleška
juuu, to jste se měli fajnově, doufám, že se s vám, brzy taky uvidíme... snad dorazíme na Malou Morávku.. píďula to zjistil jaksi trošku pozdě... no a já se sem už moc nedostanu... mějte se zdraví vás Bleška ;o)

- Kubulka
Taky ještě jednou Pejrakovi díky za super srazík i s prohlídkama,už se nemůžu dočkat vás vidět znovu :-)) To Luděk :opět super publikováno jseš takovej náš spisovatel a nádherně se to čte lepší knihy jsem nečetl :-D

- - Tom alias eurotrucker
I nám se moc líbilo a snad už se k vám příště připojím taky na mašině a na celý víkend .

- Machoska
Chci taky poděkovat Pejrakovi za bezvadný srázek který neměl chybu, bezva lidi a ty už znám chi, chi, výlet s kulturní vložkou taky super. Tady v Brně nikdo nezná zámek Chýši a Lažanské chjooo... a naposled od Ludka krásně zdokumentováno," jsi Ludku náš kronikář ". pa možná na Morávce. Jana a Laďa.

Kylda - Kylda
Pejraku díky za skvělej víkend, bylo to fajn. Nasadil si laťku vysoko (myslím, co se týká kvality a programu na srazech). Je to pro mně inspirace. Kylda a Hanka

Racek - Racek
I když jsem byl jenom v pátek večer na skok a v sobotu jen na vyížďce , nic to nemění na tom že to bylo poprvé v takoví koloně strojů a hlavně mezi fajn lidma. Dík všem ;-)

- Radek
Pěkný článek a také ještě jeden velký dík mistrovi Pejrakovi. Jen jedna poznámka k článku: Televize = semifinále MS v hokeji, ne nějaká Ordinace... a Máma za to nemohla - kde jsem já, tam je i ona! Všechny zdravím a naschle na Morávce, Svahové a v Lužanech.Táta a Máma.

- Radek
Pěkný článek a také ještě jeden velký dík mistrovi Pejrakovi. Jen jedna poznámka k článku: Televize = semifinále MS v hokeji, ne nějaká Ordinace... a Máma za to nemohla - kde jsem já, tam je i ona! Všechny zdravím a naschle na Morávce, Svahové a v Lužanech.Táta a Máma.

Nádhera - Zbyněk
Asi se budu opakovat ale nedá mi to,bylo to opět nádherný (jak jinak můžou naše srazy končit no né?) Fotečky krásné a článek? co dodat Luďku Tvoje vypravěčeké střevo prostě nemá konkurenci.

Náš první - Neci a Ala
Náš úplně první sraz byl opravdu nezapomenutelný. Já jsem se docela dost bála vůbec sednout na motorku a obavy jsem měla i z "motorkářů". Měla jsem celou dobu za to, že jsou to jen machři a předvádějí se mezi sebou na silnici, kdo má víc odvahy. Moc mile mne překvapilo, že jsou to super lidičky, rozumní a moc fajn. Projížďka se mi moc líbila, prohlídka Chyše a krojů také. Skvěle naplánovaná relaxace. Už se těším, až zase budeme mít hlídání dětiček a připojíme se k dalšímu srazíku. Díky, díky a ještě jednou díky. Alena a Zdenda

- pida
někdo si užíval sraz a já s drahou polovičkou u rodičů pobíjeli střechu,béééééééé

- Ali
Nemělo to chybu, dokonce i počasí šlo do sebe :-) Díky všem a zase příště .....snad už konečně v jednom kuse :-) :-)

- pitrysek3
Tak jsem to taky dočetl jedním dechem,zavzpomínal pohledem na fotky a těším se,jestli vyjde Silvestr v Kožlanech.Díky všem za krásnej sraz a setkání se super lidma a pochopitelně hlavně Pepovi,jak to opět perfektně připravil a letos objednal i hezký počasí :-).

Všem - Pejrak
zúčastněným bych ještě jednou chtěl poděkovat za přání a dárečky ke kulatinam . Luďkovi za pěkný článek , který se jako jeho všechny vždy čte na jedno nadechnutí . Snad nám vyjde v Kožlanech zase silvestr , aby jsme se zase sešli v naší okurkové sezóně.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Dalších 5 článku z kategorie Fazer obsah a podkategorie Články

Sraz Jeseníky - Malá Morávka od Luděk (admin)
O prodlouženém víkendu 4.-7., července proběhlo setkání členů a přátel Fazer clubu na Malé Morávce pod Pradědem.
Pozvánka na sraz Fazer clubu na Malé Morávce 2024. od vosa
Zvu všechny členy a přátele klubu na setkání v Jeseníkách na Malé Morávce pod Pradědem.
Report z letošního červnového setkání členů Fazerclubu v Mýtě u Rokycan. od Luděk (admin)
Do rekreačního střediska Svatý Štěpán na břehu Štěpánského rybníka jezdíme už od roku 2018.....
Pozvánka na sraz Fazer clubu Lučany 2024. od Beda (hendrik)
Zdravím všechny členy, příznivce a kamarády! Chci Vás uvědomit, že letošní sraz Fazer Clubu v Lučanech nad Nisou se koná 9 - 11.8.2024.
Pozvánka na sraz Mýto 2024 od Zbyněk
První letošní sraz se uskuteční v rekreačním středisku Svatý Štěpán v Mýtě u Rokycan.



GALERIE
Fotografie člena Fazerclubu.cz
KALENDÁŘ AKCÍ
STATISTIKA
Uživatelé online :

Počet Hostů 5
Počet členů 0
PŘIHLÁŠENÍ
HLEDAT
POČASÍ