Sraz na Malé Morávce, aneb další Vosí mecheche.
Na letošní Vosí mecheche na Malé Morávce jsme se začali těšit již před několika měsíci. Konečně nastal den „D“ a my mohli začít balit.......

Sraz Fazer clubu, který každoročně pořádá naše kamarádka Vosa je konečně tu. V práci se už nemohu dočkat konce pracovní doby a toho až budu sedět v sedle a mířit směr Morava. Konečně vyrážím z Prahy! Je krásně a přede mnou je toužebně očekávaný víkend s kamarády v Jeseníkách.




První nedočkavci se do chaty Iva na Morávce začali sjíždět již v brzkých odpoledních hodinách. Takže když jsem dorazil, u chaty stálo již několik strojů. Tak rychle ubytovat a hurá za ostatními do místní hospůdky! Konečně zase „mezi svými“!!!  Odměnou po tak dlouhé cestě bylo točené pivko, panečku, to ve mně zasyčelo!


                     



                    


Další kamarádi přijížděli a motorek přibývalo! Jak pěkný pohled je na ty krásné stroje! Poslední opozdilci dorazili už za tmy. Dnes je to vše a další dorazí až zítra.




 


Společný páteční večer probíhal u dobrého jídla již tradičně připravené Aničkou, Vosou a Ladisem až do pozdních nočních hodin.


  


Ráno jsme vstávali do krásného slunného dne. Na našich miláčcích už nebylo po rose ani památky a čekala nás vydatná snídaně v podobě napečených dobrot od Aničky a koláčů co dovezli Agát a Lous.

Jen padla taková malá technická, zda by náhodou nebylo i kakao? Přítomné dámské osazenstvo svorně kroutilo hlavami, ale Dušan všechny překvapil a z místního konzumu přinesl mléko a Granko. To přece pije každý správný drsný chlap a motorkář obzvlášť! :-))



                      





                      


Po snídani volá Dejf, že za chvíli dorazí se svou prdlavkou". Tak na něj s výjezdem na vyjížďku čekáme. Jenomže on se ztratil a tak se ta chvíle trochu protáhla. Je to všem jedno, nikam nespěcháme a celý den má být krásně. Dorazilo ještě dalších pár strojů a nakonec i Dejf.  Tak do sedel a vyrážíme! Máme před sebou okruh po Jeseníkách dlouhý 213km.



  


Tentokrát nemáme na trase mimo oběda plánovanou žádnou zastávku. Tak si užíváme zatáčky a kocháme se okolní krajinou. Je tu moc krásně a vždy se moc těším, až si zde zase zajezdím.  Na oběd stavíme již tradičně v Ostružné. Je zde dost místa i pro tak početnou bandu a navíc zde výborně vaří.


  





Po obědě ještě zdokumentujeme účast a uděláme společné foto. Pak už razíme na zbývající část dnešní trasy.





                          Trasa vyjížďky: 

Cestou se nám stala drobná nepříjemnost v podobě roztržení kolony. Část lidí co dorazilo pouze na vyjížďku, to nedomyslelo a zařadili se doprostřed kolony. Během jízdy se oddělili a na křižovatce zatočili jiným směrem. Jezdci  jedoucí za nimi celí zmatení nevěděli  za kým vlastně mají jet a bohužel následovali ty, co mířili ke svým domovům. 

Z toho plyne ponaučení, že pokud se příště během vyjížďky bude chtít někdo odtrhnout, pojede poslední a upozorní na to kluky na doprovodných motorkách!!!




Nakonec však všechno dobře dopadlo a na základnu jsme se vrátili všichni.

Začal sobotní večer s grilovací párty. Jako šéfkuchař se ujal grilování Dejf. Opékal tak dobře, že jsme mu „odpustili“ pozdní příjezd na vyjížďku, ale zároveň si upletl na sebe „bič“, v podobě grilmistra na další Morávce! :-))


Kolem jedenácté byl dokonce i ohňostroj. Sice nebyl náš, ale od naproti a byl bohatý, jako o Silvestra. Hanka Kyldojc pak všem dala pusu a popřála štastný Nový rok".:-D



  



  


                        





Večerní posezení se protáhlo až do brzkých ranních hodin.  Já osobně jsem sice zalehl po půlnoci se slepicemi, ale byli tací borci, co šli spát až po rozednění.


  





Ráno nás opět přivítalo sluníčko a připomnělo, jak je na Malé Morávce krásně. Škoda, že už je čas zabalit a jet domů. Tak ještě královská snídaně s kakalíčkem jako od maminky a osedlat oře. Pak už jen rozloučení s přáteli a vydáváme se na cestu domů.  Někteří už vyrazili před námi, někteří ještě spí, ale nakonec se všichni rozjedeme a Morávka osiří. Jediné, co nás v tuto chvíli utěšuje, je to, že se letos ještě jednou na Morávku vrátíme.

                                                                                                                          Luděk.
PS: Poděkování Vose a všem, co se o nás starali!


Autor: Luděk (admin) | Datum: 07.06.2011 | Čtenářů: 398 | Reakcí: 8 | Hodnocení : 9

Obrázky k článku :
Žádné nejsou nastavené.

Pro hlasování se musíte přihlásit


Komentáře od tohoto článku :
- Bleška
sakru mi tam skočilo Voseno, to neee, Vosenkooo přeciii ;o)

- Bleška
Ahojte všici, ani my jsme bohužel nebyli účastníky zájezdu :o(, který se vám pěkně vyvedl aj počásko přálo :o). My měli jsme rodit, ale místo toho jsme natírali plot :D, no a malému závodníkovi se stejně nechtělo, ač jsem se snažila. Až 13.6. přišel den D a na svět vykoukl náš malý závodník. Voseno, v září bychom rádi zavítali, tak uvidíme, jak to všecičko bude. mějte se krásně... bleška, píďa a Maty(ášek)

- Anders
Diky za clanek, konecne vidim, jak jsem v patek vlastne vypadal ;-) Bezvadny sraz, ostatne to uz je na Male Moravce tradice. Diky!

- Machoska
Doktore detekttore :-)) já taky neee, nemusíme býti všude ,aspoň se máme na co těšit třeba Svahová je našeééééé :-)

- Agát
Jako vždy článek lepší než v ČMN - a hlavně , já byl u toho :-)

- Pejrak
I nám nezbývá než Vám trošku závidět. Ale jelikož jsme nemohli tak jsme rádi že jste si užili krásný víkend pospolu .

- dettektorr
Chjo a já tam nebyl bééé :-( Závist je ve mě.

- Dejf
Super článek Luďku. A vůbec, já griluju rád :-)

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Dalších 5 článku z kategorie Fazer obsah a podkategorie Články

Sraz Jeseníky - Malá Morávka od Luděk (admin)
O prodlouženém víkendu 4.-7., července proběhlo setkání členů a přátel Fazer clubu na Malé Morávce pod Pradědem.
Pozvánka na sraz Fazer clubu na Malé Morávce 2024. od vosa
Zvu všechny členy a přátele klubu na setkání v Jeseníkách na Malé Morávce pod Pradědem.
Report z letošního červnového setkání členů Fazerclubu v Mýtě u Rokycan. od Luděk (admin)
Do rekreačního střediska Svatý Štěpán na břehu Štěpánského rybníka jezdíme už od roku 2018.....
Pozvánka na sraz Fazer clubu Lučany 2024. od Beda (hendrik)
Zdravím všechny členy, příznivce a kamarády! Chci Vás uvědomit, že letošní sraz Fazer Clubu v Lučanech nad Nisou se koná 9 - 11.8.2024.
Pozvánka na sraz Mýto 2024 od Zbyněk
První letošní sraz se uskuteční v rekreačním středisku Svatý Štěpán v Mýtě u Rokycan.



GALERIE
Fotografie člena Fazerclubu.cz
KALENDÁŘ AKCÍ
STATISTIKA
Uživatelé online :

Počet Hostů 9
Počet členů 0
PŘIHLÁŠENÍ
HLEDAT
POČASÍ