Zpět na seznam
(3) Yamaha FZ1
(31)Poraďte mi ....

Musíte se registrovat pro založení nového tématu
Téma: Co s blinkrama,když osadíš boční textilní kufry na FZ1

Co s blinkrama,když osadíš boční textilní kufry na FZ1

Ahoj ve spolek. Jsem novým majitelem FZ1 a členem clubu. Příští týden odjíždím na dovolenou po Evropě s cílem Francie, tak doufám, že mi neupadne prdel a hlava na nahé verzi moto. Koupil jsem boční textilní kufry a padnou a drží v poho. Ale nastal problém s blinkrama, jsou moc schované pod tažkami a tak nejsou vidět. To je dost o hubu, hlavně jdyž přejíždíš někde v centru. Poraďte mi, co stím, Vím, že FZ1 není cestovní stroj, ale ničeho se nebojím a jsem dobrodruh.

Napadlo mě, udělat za nosičem SPZ nějakou zásuvku pro dočasně přídavné blinkdy, které bych vždy upevnil na kufry. Bojím s, že ale přetížím okruh (velký odpor) a spálím ho. Bylo mi řečeno, že přerušovač je zde v předních budíkách a má ho nastarosti celá složitá řídící jednotka.

díky za rady

2010-06-30 00:00:00

Napadla mě velmi jednoduchá myšlenka - co vytáhnout žárovky ze stávajících zadních blinkrů a  tím by se nenavyšovalo zatížení  i při přídavných blinkrech?

Odhlášený uživatel
blikny
Nebo koupit LED - minimální el. přítěž.

Jo, s těmi LED blinkry to funguje. Představují minimální zátěž, takže je lze připojit paralelně k žárovkovým blinkrům bez nebezpečí přetížení.
2010-07-06 00:00:00

Myslim ze je to dobry napad odpojit zarovky. Nebo by se to dalo udelat tak ze by se rozbyli zarovky a z jejich patic udelat prodluzovaky tak aby se to pak zase dalo rychla vyndat. Nicmene koupil jsem FZ1 uz s LED blinkry, ale blikaj rychle. Dám tam odpory, ale je otazka jaky. Potreboval bych vedet co je tam v originalu za zarovky. Nejspis tam budou 10W, ale kdyby se nekdo podival byl bych vdecnej. Dik
2011-08-18 00:00:00

Nejlepe pripojit ty LED(bez odporu) paralelne k zarovkam. Vse bude bezproblemu funkcni!
Neodpojuj zarovky, ty fungovat budou misto odporu...

PS: Urcite nezatezuj blikac zarovkou a odporem u LED dohromady, mohl by odejit.
2011-08-18 00:00:00

*Musíte být přihlášeni pro vložení komentáře
GALERIE
Fotografie člena Fazerclubu.cz
KALENDÁŘ AKCÍ
STATISTIKA
Uživatelé online :

Počet Hostů 4
Počet členů 0
PŘIHLÁŠENÍ
HLEDAT
POČASÍ