Zpět na seznam
(2) Všechno možné
(95)Nezařaditelné

Musíte se registrovat pro založení nového tématu
Téma: Do Francie bez alkoholtestu nejezděte!




Do Francie bez alkoholtestu nejezděte!

Alkoholtest se stal ve Francii součástí povinné výbavy!

Od 1. července 2012 bude každý řidič ve Francii povinen mít ve voze soupravu, kterou si bude moci sám zjistit, zda nepil přes míru. V březnu vyhlášený zákon se vztahuje na všechny řidiče bez rozdílu, tedy i na statisíce těch, kteří každoročně přijíždějí do Francie na dovolenou.

Testovací soupravy na alkohol si budou muset pořídit všichni řidiči dvou i jednostopých motorových vozidel s výjimkou mopedů s obsahem motoru do 50 kubických centimetrů a maximální rychlostí 45 kilometrů za hodinu.

Úžasný

celý článek

2012-03-06 00:00:00


Já bych to tak nedramatizoval - ne vše co je v novinách a v TV je úplně pravda.

Existuje totiž Vídeňska úmluva o silničním provozu z roku 1968, kde je řečeno, že řidič vozidla má mít povinnou výbavu, která odpovídá zemi, kde je vozidlo registrováno.

http://en.wikipedia.org/wiki/Vienna_Convention_on_Road_Traffic

Druhá věc je, jak k této úmluvě přistupují jednotlivé země. U nás např. takto schválené smlouvy (úmluvy) mají přednost před našimi zákony a otázka je jestli tento právní systém dodržují i ostatní země, které přijali také tuto úmluvu i když se signatářské státy zavázaly k tomu, že jejich legislativa bude v souladu s touto úmluvou.

2012-03-07 00:00:00


Každej druhej Frantík je namazanej :-D jinak platí co píše Zdenek jenom do Rakouska si vemte reflex.vesty pro pasažéry Rakušáci tu umluvu nějak ignorují šmejdi

2012-03-07 00:00:00


Takže Frantíci si to upravili po svojem:

"Povinnost držení alkotesteru je ve Francii vázána na řidiče vozidla," zjistilo pro iDNES.cz tiskové oddělení francouzského velvyslanectví Praze." Dekret vyžaduje, aby každý řidič měl u sebe etylotester." Dokonce se tak i jmenuje "Dekret 2012-284 z 28. února 2012 o povinném držení etylotesteru řidičem motorového vozidla".

Novinka začne platit od 1. července. Dekret také nařizuje, že pokutovat za chybějící alkotester má policie až od 1. listopadu. "Řidičům bez něj hrozí pokuta ve výši 11 eur," popisuje novinku Oldřich Vaníček, prezident Ústředního automotoklubu.

Francouzi se vydáním speciálního dekretu vyhnuli povinnosti dodržovat takzvanou Vídeňskou úmluvu o silničním provozu z roku 1968, která říká, že auto musí mít povinnou výbavu podle předpisů země, kde je registrováno. Tedy auto s českou registrační značkou musí mít v povinné výbavě výbavu předepsanou v Česku, nikoliv tu, kterou musí vozit v zemi, kde je na návštěvě.

Michal Dlabola, právník specializovaný na dopravní právo, vysvětluje, že pokud by ve Francii zahrnuli alkotester do povinné výbavy auta, nevztahovala by se tato povinnost kvůli Vídeňské úmluvě na cizince. "Tím, že dekret vysloveně říká, že alkotester musí mít u sebe každý řidič - takže už to není výbava auta, ale šoféra, musí ho mít i Češi, kteří přijedou do Francie."

Nezbude tedy než si alkotester na cestu do Paříže nebo na riviéru pořídit. Stačí ten jednorázový. Na benzinkách mívají různé balonky, papírky, které se olizují, a podobně. Nejlepší bude je koupit na první francouzské benzince. V dekretu se totiž také píše, že tester musí odpovídat francouzským předpisům, musí mít výrobní značku a neprošlou dobou expirace. "Alkoholtestery jsou ve Francii běžně k dispozici na benzinových pumpách, v supermarketech za přibližně 1,50 až 2 eura," uvádí mluvčí ÚAMK Michaela Škardová.

Zdroj: http://auto.idnes.cz/ve-francii-musi-mit-ridici-alkotester-plati-to-i-pro-cechy-pmn-/automoto.aspx?c=A120313_135920_automoto_fdv

 

Odvolávám tedy to co jsem říkal a omlouvám se Luďkovi. Alkoholtester bude ve Francii nutný.....

2012-03-14 00:00:00


Akční alkoholtester za 30 Kč

Právě jsem dostal reklamní e-mail od Auto Kelly, kde je akční nabídka na jednorázový alkoholtest za 30,- Kč.

http://www.autokelly.cz/Catalog.aspx?CT=5&PDID=8454026&utm_campaign=cerven&utm_medium=email&utm_source=cerven8

Pod sedlo se to vejde.

2012-04-15 00:00:00


Už jí maji za 50,-  :(

2012-04-15 00:00:00



*Musíte být přihlášeni pro vložení komentáře
GALERIE
Fotografie člena Fazerclubu.cz
KALENDÁŘ AKCÍ
STATISTIKA
Uživatelé online :

Počet Hostů 5
Počet členů 0
PŘIHLÁŠENÍ
HLEDAT
POČASÍ