Zpět na seznam
(3) Yamaha FZ6
(120)Poraďte mi ....

Musíte se registrovat pro založení nového tématu
Téma: Seřízení spojky chodu páčky




Seřízení spojky chodu páčky

Ahoj všem, chci vás poprosit znova o radu. FZ6 jsem koupil loni a stále se s ní jen seznamuji, ale co mi doslova vadí, je že spojka zabírá hned na začátku, když zmáčknete páčku. Když  jsem si sednul na Horneta co má kamarád, tak jemu spojka zabírá někde v polovině a je to pro mě přirozenější. Když jedu, kolikrát si to neuvědomím a pustím rychleji spojku a můžu říct, že to jsou pořádný prdy. Kdyby páčka zabírala uprostřed, nestávalo by se to. Zkoušel jsem laborovat s lankem, ale výsledek je stejný. Prosím poraďte jak na to, nebo budu muset do servisu? Jsem rád že fazera mám a nechci si ho odrovnat.

Díky všem za pomoc a radu.)

 

 

2010-03-24 00:00:00


Pánové Prosím poraďte mi, kde zabírá spojka vám. Děkuju moc. :-)
2010-03-31 00:00:00


Myslím, že tady je rada dost těžká a proto ti asi nikdo neodpověděl. S tou spojkou se asi nedá dělat nic jiného, nežli vymezovat vůli na lanku. Jejím zvětšováním se stav, který popisuješ může jen zhoršit, zmenšovat se to dá jen do jisté míry, které jsi zřejmě již dosáhl. Takže to vypadá na problém spojky jako takové a tady se asi bez pomoci servisu neobejdeš.
Pokud se do rozborky a opravy nepustíš sám.


2010-03-31 00:00:00


Tak dneska jsem byl v Yamaha servisu a pokecal jsem s technikem. I když měl docela napilno, ochotně všechny kleště a klíče pustil z ruky a šel se podívat na můj problém se spojkou. Sedl si na mašinu a kecali jsme. Asi po pěti minutách různého štelování a seřizování, plynu, brzdové páčky a spojky se jel na moje doporučení projet a pak zajel na dílnu, kde začal promazávat páčky, lanka, řazení a brzdu. Zkontroloval řetězovku, brzdových destiček, kotouče a nevím co ještě. Celou dobu jsem byl u něj kecal s ním a koukal na novou R1.

Spojka je v pořádku a štelovat to půjde, ale musí se sundat nádrž a celej vzduchovej filtr a tam je dodatečný štelování lanka spojky. Přesvědčil mě, že je to zbytečný a mojí domněnce, že spojku odrovnám se jen zasmál a řekl mi, ať si s tím vůbec nelámu hlavu, že je spojka ok a nic se jí nestane.

Koupil jsem si ještě tmavé plexi na helmu, zaplatil a vyseknul jsem jim velké uznání a dík za přístup k zákazníkovi. Přátelé, takových firem víc a hned je na světě líp. :)

Toť moje poznatky ze servisu.

 

2010-04-01 00:00:00


Kde, kdo a za kolik..? =o)
2010-04-15 00:00:00


Mladá Boleslav, MMB.

2010-04-15 00:00:00


Odhlášený uživatel
jj o MMB jsem slysel prozatim dobre zpravy ! pomalu bych jim tam masinu vozil z Prahy :))
2010-04-20 00:00:00



*Musíte být přihlášeni pro vložení komentáře
GALERIE
Fotografie člena Fazerclubu.cz
KALENDÁŘ AKCÍ
STATISTIKA
Uživatelé online :

Počet Hostů 11
Počet členů 0
PŘIHLÁŠENÍ
HLEDAT
POČASÍ