Zpět na seznam
(3) Yamaha FZ8
(1)Ostatní

Musíte se registrovat pro založení nového tématu
Téma: Zavazadla na mašinách FZ




Zavazadla na mašinách FZ

Ahoj vespolek,

jsem rád, že Vaše stránky jsou otevřené širokému publiku, protože já jsem zatím "nemotorkář", ale snad vám udělá radost, že jsem se po delších úvahách "rozumem i srdcem" rozhodl rozšířit Vaše řady. Zamiloval jsem se totiž do modré osmistovky Fazer a na jaře ji hodlám osedlat. Na splnění klukovských snů snad není nikdy pozdě :)

Mám dotaz, či námět do diskuse, který se netýká jen Fazera 8, ale této kategorie (mašiny FZ) obecně.

Jaké máte zkušenosti s různými typy nosičů, držáků, kufrů, či tankvaků? Jaký je váš názor na doplnění Fazera o podobný doplněk, aby to bylo účelné, a by to "nevypadalo blbě". Nechystám se nikam na superdlouhý štreky, ale občas bych s sebou rád vzal třeba svýho Nikona(zrcadlovku), nebo další věci, co se na cestách mohou hodit.

Podotýkám, že jsem opravdu léta na mašině neseděl a zažil jsem spíše éru třistapadesátek a emzet, tak prosím o shovívavost při čtení mých dotazů :)

Dík za Vaše názory a těším se třeba někdy na setkání na některém z Vašich srazů.

Jirka

2011-01-13 00:00:00


Tož vitaj v clubu mašina pěkná (Fazer,co dodat)
prý klidná,vzpřímenější posed než na litru akorát děsnej výfuk ale to se dá naštěstí řešit.Pořiď si topcase nějaké střední litráže pokud budeš jezdit sám a tankwak neřeš, na internetu je toho plno a vybereš si to co chceš a to samé s nosičem a kufrem, tašky to neví mě to nic neříká ale každému podle chuti. Tak ať se na jaře zadaří a přijeď nám ho někam na sraz ukázat, čau Zbyněk.
2011-01-13 00:00:00


Ahoj Jirko.Vítám Tě u nás.Jak říká Zbyněk.Nejlepší je si pro začátek pořídit topcase.To je vzadu ten kufr.Ale ideální ho připevnit na origo nosič Yamaha,co ti prodají k motorce.Taky se na to hned při prodeji zeptej.Já osobně,kdybych kupoval novou motorku, tak bych se snažil prodejce ukecat aby mi to dal v ceně.Kupoval jsem osobní automobil a taky jsem ukecal střešní nosič.Tak proč by to nešlo u nové motorky.A potom si koupíš kufr i s plotnou v litráži jaká Ti bude vyhovovat.
2011-01-14 00:00:00


RE:Zavazadla na mašinách FZ
Mystery napsal/a :

Jaké máte zkušenosti s různými typy nosičů, držáků, kufrů, či tankvaků? Jaký je váš názor na doplnění Fazera o podobný doplněk, aby to bylo účelné, a by to "nevypadalo blbě". Jirka


Ahoj Jirko,
zavazadel je celá řada. Od tankvaku (batoh na nádrž), sedlových a bočních tašek, motoválců (pytel na sedačku) až po kufry.
Pokud chceš jak píšeš jen něco na pár věcí na malé výlety (a ne na 3týdny do Alp) poslechl bych Šóšina a snažil se získat v ceně, nebo se slevou orig. nosič horního kufru. Kufr je kufr a je lepší než jakákoliv taška! Tak pokud ti nevadí vzhled motorky s nosičem, jdi do kufru. Nejen že máš vše v suchu, ale i zamčené před nenechavci.
Kufr bych origo, nekupoval platíš víc než, musíš! Taková střední cesta je značka Kappa, Givi je lepší (silnější materiál+větší nosnost), ale o něco dražší. Velikost bych volil nejméně 42litrů. Pokud jsi blázen jako já, můžeš si nechat víko stříknout i do barvy motorky. (některé prodávají už lakované)
Dobrý doplněk na osobní věci je tankvak. Nejlépe i s batohovými zády a slídou na mapu. 
Jsou to ale krásné starosti, co? :-)
Luděk.
2011-01-14 00:00:00


K tomu tankvaku bych doplnil zkušenost jezdce menší postavy (sám tankvak používám - ač nerad).
Tankvak poněkud překáží při nasedání a sesedání z motorky. To za určitých okolností může být docela protivné.
Takže ten kufr na nosiči je určitě lepší (i když dražší) řešení.
 
2011-03-03 00:00:00


Ahoj Honzo.Mě tankvak nejvíc překáží když tankuju.Musím ho sundat,dát na sedačku,natankovat a potom zase dát doprostřed,dát pozor,jestli se pod něho nic nechytlo,vadí mě,když je našikmo,takže celkem otrava,a na delších cestách,jako je dovolená,se to stupńuje.Ale někdy není vyhnutí.Jak říkáš.

 

2011-03-04 00:00:00


Odhlášený uživatel

cau, predem rikam... dobra volba FAzer. Salut. Jinak, asi to uz pisu pozde, ale prece... nedavno jsem resil bagaz na motorku pritelkyne. A vzhledem k nehoraznym cenam nosicu, jak na bok tak i na centralni kufry jsem hledal alternativu. Nicmene pri tomto hledani jsem narazil na nove zpusoby uchyceni tankvaku tzv. tank-lock, ktere jsou daleko flexibilnejsi a rychlejsi na demontaz, montaz. Krom toho nekdy mam lepsi pocit kdyz jedu s tankvakem, pac mam vice hmotnosti na predek a vim ze mi ze zadku nic neulitne :). A pokud by jsi to chtel treba pro tu zrcadlovku, tak je to idelani v tom ze dojedes na pumpu ...cvak, sejmes tankvak, ktery hodis na rameno a jdes platit. Prijdes, cvak nasadis a jedes. Takze mas veci stale sebou a nemusis mit strach zda se ti na pumpe nekdo nedobiva do kufru. Jukni na tohle video kde to ukazuji. Je to fakt easy. Tak treba to nekoho zaujme. Zdar vsem

2012-04-14 00:00:00


Zdravím všechny, nechtěl jsem zakládat nové téma, tak snad nevadí, že píšu sem. Stal jsem se právě hrdým majitele Fazera8 a chtěl bych na něj koupit pro začátek alespoň zadní kufr. Řeším dilema zda koupit original držák na toto moto nebo nějaký levnější, jaké máte zkušenosti a co byste doporučili. Díky všem

2015-08-19 12:05:01


Batoh na motorku ?

Ahoj. Já jsem si kupovala obyčejný z Tesca. Ne že to vypadalo nakonec vedle druhejch blbě, ale hned po prvním vyčištění se mi pod logem udělala díra. Teď sem nakonec kupovala zde a super, kdybys ještě nevěděl. https://www.bolder.cz/1-moto-obleceni-a-doplnky/24-batohy-zavazadla-a-popruhy

2018-08-23 11:35:02



*Musíte být přihlášeni pro vložení komentáře
GALERIE
Fotografie člena Fazerclubu.cz
KALENDÁŘ AKCÍ
STATISTIKA
Uživatelé online :

Počet Hostů 4
Počet členů 0
PŘIHLÁŠENÍ
HLEDAT
POČASÍ