Hojsova Stráž 2011, aneb První Pejrakův cyklosraz Fazerclubu
Už v létě přišel Pejrak takovým s nápadem, že by měl k dispozici chatu v Hojsovce, a co tedy třeba uspořádat sraz Fazerclubu na Šumavě. K tomu přidal kacířskou myšlenku, pojmout tento sraz trochu netradičně, totiž bez motorek. Ani v nás členech, ani sám v sobě však nemohl popřít milovníka jedné stopy, a navrhl tedy zajímavý kompromis: co takhle uspořádat CYKLOSRAZ Fazerclubu?

 

Na fóru se hned vyrojila spousta pozitivních reakcí, slovo dalo slovo, a Pejrak mohl začít plánovat, a my ostatní se těšit. A byl tady první říjnový víkend, a příroda rozhodla i za poslední váhavce ve volbě dopravního prostředku. Na motorky to skutečně nebylo.

V pátek odpoledne jsem naložila kolo do auta, následovala Pejrakových instrukcí a po nějakém tom bloudění dorazila na místo. Chata se nacházela asi 5 km od Hojsovy Stráže, přímo na konci světa, ukrytá uprostřed lesů a luk, v panenské přírodě.


2.JPG


3.JPG

 

Uvnitř čekal Pejrak, který se staral o teplo klubového krbu a schovával se za pivní lahve.


4.JPG


Brzy se začali sjíždět ostatní a radost z dalších a dalších setkání nebrala konců. Večírek se nesl v duchu klidné zábavy, moc se nepilo (tedy až na ten burčák, nějaké to pivo, víno a kořalku), trochu se debatovalo, probíhala výuka zemědělských pomůcek, strkala se hlava do chomoutu, Pejrak jezdil na koni, Vosa chovala dvojčata (Kyldu a Pejraka),

spát se šlo brzy (k ránu) zkrátka a dobře, všichni jsme šetřili sílu na zítřejší výlet.


6.JPG  5.JPG


7.JPG  8.JPG


9.JPG  10.JPG


11.JPG


 

A už je to tady. Probouzíme se do deštivého rána, snídáme nakoupené i napečené zásoby a oblékáme se patřičného oblečení – skoro jako před motovyjížďkou.

 

 

12.JPG


Pejrak naplánoval trasu na cca 50km a po slovech „první kiláček bude trošku do kopce“ jsme vyrazili. Z onoho trošku do kopce se vyklubalo táhlé a místy docela prudké stoupání, v tisících metrech nad mořem začal déšť postupně přecházet v náš první letošní sníh, a my s vypětím všech sil ukrajovali jeden, dva, tři, osm kilometrů….  onoho Pejrakova kiláčku, a mráz nám zalézal za nehty na rukou i na nohou. Odměnou nám měla být chata na Pancíři, kde jsme se chtěli všichni nasytit a hlavně ohřát.


13.JPG  14.JPG


15.JPG                  16.JPG


17.JPG  18.JPG


Nebýt toho, že jsme Pancíř minuli, byla by to nuda. A taky bych si neužili tu báječnou hostinu v restauraci na Špičáckém sedle. Vrazili jsme dovnitř promrzlí a promáčení, servírky v krojích nám rozdaly noviny pod zadky a začaly roznášet ohříváčky v podobě svařáku, horké griotky, luxusní gulášovku, drškovku, svíčkovou a podobně.


19.JPG  20.JPG


Po příjemně stráveném rozmrznutí u krbu jsme se vydali na závěrečnou část cesty. Ta vedla už jen z kopce a za chvilku jsme byli zpátky na chatě, kde na nás čekaly Hanka Kyldinka, Vosa, a jejich vynikající guláš. Ono to teď vypadá jako nic, ujeli jsme asi 23 km, ale všichni zúčastnění určitě rádi dosvědčí, že to bylo fakt drsný, a že jsme tedy skuteční tvrďáci.

A protože nám po výletě kolovaly v žilách endorfiny, vrhli jsme se do víru zábavy. Hlavním bodem večírku byla oslava Kyldových narozenin. Zapělo se „Kylda má narozeniny“, Kylda zatlačil slzu dojetí z překvapení, které jsme mu nachystali, a mocným dechem sfoukl všechny svíčky kolem narozeninového dortu.


21.JPG


22.JPG  23.JPG


24.JPG  25.JPG


26.JPG  27.JPG


A pak se jedlo, pilo, hodovalo, tancovalo, stavěli se sněhuláci, prováděly se býčí zápasy, prodávaly obrazy a hrály nejrůznější hry se světly. Zkrátka a dobře, byl to zase vydařený večírek v barvách Fazerclubu.


28.JPG  29.JPG


30.JPG  31.JPG


32.JPG


33.JPG  34.JPG


35.JPG  36.JPG


37.JPG  38.JPG


39.JPG                43.JPG

 

 


40.JPG                42.JPG

 


Ráno se vstávat nikomu nechtělo, asi hlavně proto, že nás čekalo loučení a odjezd. Všichni jsme se shodli na tom, že tuhle Hojsovku můžeme zařadit do pravidelných srazů. A teď už se můžeme začít těšit na další Pejrakův počin, a to……….

Přeci na Silvestra Fazerclubu 2011!



Autor: Agátě | Datum: 23.10.2011 | Čtenářů: 351 | Reakcí: 13 | Hodnocení : 10

Obrázky k článku :
Žádné nejsou nastavené.

Pro hlasování se musíte přihlásit


Komentáře od tohoto článku :
- amper
Pejrak, dobrý nápad urobiť cyklozraz FazerClubu, takú akciu som ešte u motoriek nezažil, máme u nás na čom pracovať, my chodíme z moto partiou zatiaľ iba na opekačky, je to malá zmena kde berieme hlavne aj decká. čaute.

- Kylda
Bezva článek Agátko. Moc se nám tam líbilo. Byla to bezva akcička, tentokrát v jiném koutě naší matičky české.

- Machoska
chi,chi to byla bezva akce VZPOMÍNÁM :-)) opožděně děkuji za bezva článek Agátě a Pejrakovi za srázek. Už aby bylo jarooooo...

Pecka !!! - Tom alias eurotrucker
Určitě jsem si svojí neúčastí ušetřil nejeden astmatický záchvat :-) Takový jsem sportovec . Smekám !!!

-
spletla jsem se v datu 28.9.

-
No tak to mě pěkně mrzí, že mi tahle akce utekla. 28.10. jsem měla nepříjemnou nehodu na kole po závodech. takže jsem ještě pomlácená a se zlomenou klíčníkostí. Snad mi to vjyde příští rok. Jak tak čtu,měli jste se výborně.

- pitrysek3
No super,i jsem se u toho článku zasmál,vtipně a hezky napsaný.Jen škoda,že jsem tam nebyl.

- Bleška
Juu, tak to bylo dost dobrý... tak srazu na kolech bych se mohla zúčastnit i jako řidič :D... muselo to být náročné, ale fajnové...to by se mi taky líbilo, kolo já také rád ;)

- Agátě
Andersi, nevymlouvej se na kolena a přiznej, že bez motoru to není nic pro Vás! :-) Škoda, že jste nemohli, bylo to vážně bezva, fakt se to Pejrakovi povedlo! Jo, a na té fotce levituje Matty, dělal nám dopravní značení, abychom v té mlze nezabloudili.

- Anders
Pekne, diky za clanek. Az me jednou prestanou zlobit na kole kolena, urcite se take zucastnim! PS: kdo to levituje na tehle fotce? http://www.fazerclub.cz/galerie/galerie/2259.jpg

- Pejrak
Děkuju za pěkný článek o našem cyklotrápení a radování . Ve fajn partě je vždy dobře a nezáleží na počasí. Snad jste to nikdo neodmarodil !

- Pivko
a ja pecka seděl doma?! ach jo. :-(

Smekám před Vámi! - Luděk (admin)
Tak koukám, že jste si to i přes nepřízeň počasí náležitě užili. Jste fakt opravdoví drsňáci! Klobouk dolů! Agáťě, ty krajinky na začátku jsou fakt úžasné!!!

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Dalších 5 článku z kategorie Fazer obsah a podkategorie Články

Sraz Jeseníky - Malá Morávka od Luděk (admin)
O prodlouženém víkendu 4.-7., července proběhlo setkání členů a přátel Fazer clubu na Malé Morávce pod Pradědem.
Pozvánka na sraz Fazer clubu na Malé Morávce 2024. od vosa
Zvu všechny členy a přátele klubu na setkání v Jeseníkách na Malé Morávce pod Pradědem.
Report z letošního červnového setkání členů Fazerclubu v Mýtě u Rokycan. od Luděk (admin)
Do rekreačního střediska Svatý Štěpán na břehu Štěpánského rybníka jezdíme už od roku 2018.....
Pozvánka na sraz Fazer clubu Lučany 2024. od Beda (hendrik)
Zdravím všechny členy, příznivce a kamarády! Chci Vás uvědomit, že letošní sraz Fazer Clubu v Lučanech nad Nisou se koná 9 - 11.8.2024.
Pozvánka na sraz Mýto 2024 od Zbyněk
První letošní sraz se uskuteční v rekreačním středisku Svatý Štěpán v Mýtě u Rokycan.



GALERIE
Fotografie člena Fazerclubu.cz
KALENDÁŘ AKCÍ
STATISTIKA
Uživatelé online :

Počet Hostů 4
Počet členů 0
PŘIHLÁŠENÍ
HLEDAT
POČASÍ