Jedinečná Yamaha FZ1 Fazer.
Při brouzdání po internetových stránkách zabývajících se motocyklovou tématikou jsem narazil na skutečně vyvedenou Yamahu FZ1 Fazer. Chtěl bych, jak se říká „nakrmit Vaše oči“ a poskytnout i pár informací k tomuto skvostu.

Pro úplnost přidám něco o historii tohoto Fazera.


Tato úprava vznikla vlastně charitativní akcí závodního týmu Graves Motorsport a organizace Road 2 Recovery s přispěním jednoho z jejích sponzorů, firmy Dunlop.


Road 2 Recovery je dobročinná organizace zaměřená na pomoc členům s profesionální motocrosovou licencí AMA, kteří pro vážné zranění museli ukončit svou kariéru.  Jedná se o finanční, motivační i duchovní pomoc jezdcům i jejich rodinám. Do této organizace přispívají ti nejvýznamnější výrobci motocyklů a příslušenství i jednotliví dárci. Jejich mottem je přispívat postiženým jezdcům v dostatečné výši, aby je kompletně zajistili po celou dobu jejich života, nejsou-li schopni mít své vlastní příjmy. Na jejich stránkách je seznam všech, kterým tato organizace pomáhá. (Je to až děsivé!)


Abych se vrátil k Fazeru, tak ten byl upraven pro aukci, kde byl vydražen. (Jméno nového majitele, ani částka nebyly zveřejněny.) Finanční obnos byl předán Dougu Henrymu (nar.6.8.1969) z Milfordu USA, stát Connecticut. Jedná se o mnohonásobného motocrosového šampiona, který se těžce zranil při závodech šampionátu Supermoto 2007 a zůstal po těžkém pádu od pasu dolů ochrnutý a je na vozíku.



    



Přesto na motocykly nezanevřel a začal jezdit na Yamaze YZ450F vybavené speciálním rámem. Dokonce na letošních 14. zimních X-Games byl třetí v kategorii Snowmobile (sněžné skútry).



Hlavní designovou ideou tohoto Fazera byl na přání sponzora nový typ pneumatiky Dunlop RoadSmart, jejíž vzorek je dokonce zvěčněn na jeho kapotáži i nádrži.






Ale FZ1 Fazer má nejen nádherný kabát, ale prošel i řadou úprav. 



„Byla radost na té motorce dělat!“ prohlásil Chuck Graves majitel společnosti Graves Motorsport Incl., která stroj ladila.



Motor byl osazen modifikovanou vačkovou hřídelí a hlavou válců ze závodní R1. Byl namontován laděný výfukový systém Graves, K&N filtr sání a programovatelná řídící jednotka Dynojet.



   



Bylo přiděláno závodní elektronické rychlořazení. Přední i zadní plně seřizovatelné tlumiče Öhlins Premium. Přední brzdy nahradily radiální třmeny s 320mm pístky.






Namontovali výškově nastavitelné stupačky, řidítka ProTaper Henry a třešničkou na dortu jsou kola z lehké slitiny od firmy  Marchesini.



    


Samozřejmostí je dvousměsové obutí RoadSmart.


„Je pocta pro Dunlop zúčastnit se této charitativní akce pro Douga Henryho!“ Prohlásil víceprezident firmy Dunlop motorcycle Mike Buckley. „Doug je skutečný hrdina a legenda motocyklových závodů!“

Jak se Fazera podařilo „vymazlit“ vidíte sami. Mně osobně se teda fakt moc líbí!



 



Ještě několik slov závěrem. Nejsem příznivcem kopírování obsahu jiných stránek a tak jsem si dovolil čerpat z několika různých zdrojů a stručně sepsat a přeložit "své" získané informace. Snad budou zajímavé i pro Vás.



Autor: Luděk (admin) | Datum: 07.10.2010 | Čtenářů: 2796 | Reakcí: 10 | Hodnocení : 9

Obrázky k článku :
Žádné nejsou nastavené.

Pro hlasování se musíte přihlásit


Komentáře od tohoto článku :
Tak ta se fakt povedla :-) - Luba66

- drak 315
Nádhera,to musí být svezeníčko.

tomle - tomle
Krasavice, moc povedená barevná kombinace

- Pěňa
a kampa dává nožičky spolujezdec??? :-)))

- Pěňa
tak ta je dooooost dobrá.

:-o - Kyčlík
Páááni, to je náádheráááá

- vosa
NO je to mooc hezkáá motka, fakt, no uznejte, že ta žluto-černá!! je fakt super...Bzz ollé, tož brala bych jíí, ale ještě teskním za mou milovanou vosenou :-((

- Mirek06
Myslím,že si to vydražila Vosa :-))

- pitrysek3
Nemá chybu,tak to bych bral do garáže.Krásná atraktivní motorka.

- Šóšin
No fakt pecka.Je to velice zdařilé.Chtěl bych se na tom svézt.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Dalších 5 článku z kategorie Fazer obsah a podkategorie Články

Sraz Jeseníky - Malá Morávka od Luděk (admin)
O prodlouženém víkendu 4.-7., července proběhlo setkání členů a přátel Fazer clubu na Malé Morávce pod Pradědem.
Pozvánka na sraz Fazer clubu na Malé Morávce 2024. od vosa
Zvu všechny členy a přátele klubu na setkání v Jeseníkách na Malé Morávce pod Pradědem.
Report z letošního červnového setkání členů Fazerclubu v Mýtě u Rokycan. od Luděk (admin)
Do rekreačního střediska Svatý Štěpán na břehu Štěpánského rybníka jezdíme už od roku 2018.....
Pozvánka na sraz Fazer clubu Lučany 2024. od Beda (hendrik)
Zdravím všechny členy, příznivce a kamarády! Chci Vás uvědomit, že letošní sraz Fazer Clubu v Lučanech nad Nisou se koná 9 - 11.8.2024.
Pozvánka na sraz Mýto 2024 od Zbyněk
První letošní sraz se uskuteční v rekreačním středisku Svatý Štěpán v Mýtě u Rokycan.



GALERIE
Fotografie člena Fazerclubu.cz
KALENDÁŘ AKCÍ
STATISTIKA
Uživatelé online :

Počet Hostů 8
Počet členů 0
PŘIHLÁŠENÍ
HLEDAT
POČASÍ