Vyjížďka směr jižní Čechy.
Blížil se víkend a já přemýšlel, kam vyrazím na vyjížďku. Blanka měla doma práci a jet samotnému se mi moc nechtělo, tak jsem si řekl, že obvolám kamarády a naplánuji na sobotu společnou vyjížďku. Ideální počet strojů jsou tak max.4, a tak jsem se domluvil s Honzou (my dva jako pražská sekce), se Salfou a Rendou (jako pardubickou sekcí). Sraz jsme si dali na 11.hod v Uhlířských Janovicích u benzínky, kam to máme přibližně všichni stejně daleko. Já s Honzou jsem si cestu do Uhl.Janovic zpříjemnil ještě pěknou trasou podle řeky Sázavy. Bylo to sice pomalejší, ale mnohem příjemnější.

Dorazili jsme na místo setkání a Salfa s Rendou už na nás čekali. Přivítali jsme se a já s úžasem zíral, že Renda už nemá svou dvanáctku banďoura, ale nádhernou Hondu CB 1300. Moóóc pěknej kousek!


  





Tak jsem to tak dlouho okukoval, až mi Renda povídá: „tak se svez!“ No, běžně to nedělám, ale tady jsem neodolal a bez dalšího přemlouvání vyrazil na zkušební jízdu! Je to sice pořádný kus motorky, ale po rozjetí je najednou veškerá hmotnost pryč! Parádní zátah a super pohodlí. Dobrá ovladatelnost a dobré brzdy! Jediné, co bych tomuto stroji vytknul, je absence šestky! Jestli u své Hondy občas hledám sedmičku, tak tady bych asi řadičkou vyťukal díru v převodovce. Myslím, že alespoň šestku by si CB 1300 zasloužila. Obrovský potenciál motoru vás nenutí ho vytáčet a tak by se na šestku motor  jen převaloval a na tachometru by bylo třeba 150. Určitě by se i snížila spotřeba. Ale to jsou jen takové mé úvahy…. Motorka se mi moc líbí a mé pocity z jízdy byly vynikající!


 



Tak jsem ještě půjčil Rendovi tu svou, aby si taky rozšířil svůj obzor a už byl nejvyšší čas vyrazit na společnou vyjížďku. Mířili jsme na Český Šternberk, úsek pěkných zatáček. Dále na Benešov, Neveklov a přes vodní nádrž Slapy na Chotilsko.V Chotilsku jsme se stočili dolů a pokračovali silničkami podle Slapské přehrady přes vesnice. Dojeli jsme až do obce Obory, kde je restaurace a celkem dobře tam vaří a tak jsme tam zastavili na oběd, jelikož naše žaludky se už hlásily o svá práva! Poobědvali jsme a jedeme dál. Vyjedeme z parkoviště u hospody (já první, jako vedoucí expedice) a za vesnicí začínám přidávat plyn. Ještě jsem ani pořádně nezatáh a už mi do cesty vbíhá policajt v bílém s plácačkou nad hlavou!!!  Zastavuji a už slyším známé: „Dobrý den, vaše doklady, víte  jakého přestupku jste se dopustil?“ Tak sundavám přilbu a kroutím hlavou. „ Překročil jste rychlost obci, bylo vám naměřeno 64km/h!“ Tak mi dali ještě dejchnout (ještě že jsem neměl po obědě ani malé pivo!) a pak mi po provedené lustraci dokladů v databázi prostřednictvím počítače v Octavii vítězoslavně oznámil, že dostanu dva bodíky, pomůže mi od jedné tisícikoruny, a ochrání mě od nápadu utratit ji za benzín! Tak jsem pěkně poděkoval a na slova „nashledanou!“ jsem zabručel do přilby „No to snad ani ne!!!“ Hledám, kde mám zbytek expedice a ta stojí pár metrů za výběrčím místem. Tak k nim popojedu, otočím se a udělám si ještě snímek.




Salfa mi vysvětlil, jakou oni měli kliku, že za mnou jelo pomalu auto a oni ho naštěstí ještě nestihli předjet. Nejvíc mi štve to, že já fakt přes obce jezdím pomalu a tenhle úsek jsem už nepovažoval za vesnici. Prostě pech! Mají to tam fakt vychytaný!!!




No nic, tak jsem si poplakal a jedeme dál. Pokračujeme na Sedlčany, Votice, Petrovice, Mladá Vožice. Tam je místo, kde se chceme zastavit. Zajímá nás na kopci za Vožicí hrad Šelmberk. Ale jak jsem byl myšlenkama jinde, trochu jsem chlapcům ujel. Najel jsem omylem na dálnici a jel jsem se otočit až do Tábora ! :-)) Sešli jsme se tedy až u hradu. Zaparkovali jsme stroje na louce u lesa a šli na prohlídku.




  



Hrad Šelmberk má zpřístupněnou věž, ze které je parádní rozhled.







  



Čas pokročil a tak se vydáváme na poslední společnou etapu z Mladé Vožice na Načeradec, do Zruče nad Sázavou a Uhlířských Janovic. Tam u místní bezínky jsme dotankovali a poseděli ještě chvíli na kus řeči probrat dnešní zážitky.


  



Večer už se kvapem blížil a tak se loučíme, dělíme se na dvě skupiny a razíme k domovům. Po 5km jízdy mi najednou Honza ukazuje, ať zastavím. „Nechal jsem tam u tý pumpy šátek, mám se vrátit, nebo kašlat na něj?“ „Počkám tady, jeď.“ Když se Honza vrátil tak povídá: Ty jo, já tam nechal nejen šátek, ale i peníze a komplet doklady!!! A ležely pořád venku na tom stole!“  Tak tomu říkám klika! Domů jsme dorazili už skoro za tmy a na tachometru mi přibylo 380km. I když mé cestování není moc "levná" záležitost, bylo to moc fajn a děkuji kamarádům za společnost!  Luděk.



Autor: Luděk (admin) | Datum: 05.02.2010 | Čtenářů: 365 | Reakcí: 7 | Hodnocení : 10

Obrázky k článku :

Pro hlasování se musíte přihlásit


Komentáře od tohoto článku :
obory - chuan
Také bydlím v podstatě kousek a jezdím tudy poměrně často, je to tam pěkně na dvě věci. přád melou o bezpečnosti, ale stoupnou si a měřej tam, kde je to zbytečná, ejsou schopný měřit tam kde je to nepřehledné a stávají se nehody

Jana (Machoska) - Machoska
mooc pěkný, až na ty policajty ,zkazí náladu

Moje Obory - pepann
Já jen tak náhodou pocházím z Obor. První barák nad tou hospudkou. A policajti tam straší stále!!! Zrovna dneska měřily celé dopoledne!! A to je ZIMA. Když zase někdo pojede okolo dejte vědět mám v okolí pěkné trasy bez policajtu

Moje Obory - pepann
Já jen tak náhodou pocházím z Obor. První barák nad tou hospudkou. A policajti tam straší stále!!! Zrovna dneska měřily celé dopoledne!! A to je ZIMA. Když zase někdo pojede okolo dejte vědět mám v okolí pěkné trasy bez policajtu

- Zbyněk
Jsou to pěkní hajzlíci,podle mapy bezmála kilometr za posledním barákem,kdo by tam jel padesát,snad je nějaký strýc na kole.Jinak všechno hezký včetně Rendovo nové mašiny.

- pitrysek3
Pěkný,až na tu pokutku.Ale aspoň je za co utrácet.Usmíval ses aspoň při placení?Ještě že jsi nejel o 7km/h víc,to by ti sebrali víc bodíků.Je to mrzutý,já bych se asi bál zastavit :-).Kde jsou ty doby,kdy jsem za překročení rychlosti v obci dostal pokutu 20kč.Tisícovka fakt zamrzí.Ale článek a výlet pěknej.

Pěkný - Pejrak
článek , zase jedno místo kde to je podle popisu pěkné . 10 b a bengum -20

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Dalších 5 článku z kategorie Fazer obsah a podkategorie Články

Sraz Jeseníky - Malá Morávka od Luděk (admin)
O prodlouženém víkendu 4.-7., července proběhlo setkání členů a přátel Fazer clubu na Malé Morávce pod Pradědem.
Pozvánka na sraz Fazer clubu na Malé Morávce 2024. od vosa
Zvu všechny členy a přátele klubu na setkání v Jeseníkách na Malé Morávce pod Pradědem.
Report z letošního červnového setkání členů Fazerclubu v Mýtě u Rokycan. od Luděk (admin)
Do rekreačního střediska Svatý Štěpán na břehu Štěpánského rybníka jezdíme už od roku 2018.....
Pozvánka na sraz Fazer clubu Lučany 2024. od Beda (hendrik)
Zdravím všechny členy, příznivce a kamarády! Chci Vás uvědomit, že letošní sraz Fazer Clubu v Lučanech nad Nisou se koná 9 - 11.8.2024.
Pozvánka na sraz Mýto 2024 od Zbyněk
První letošní sraz se uskuteční v rekreačním středisku Svatý Štěpán v Mýtě u Rokycan.



GALERIE
Fotografie člena Fazerclubu.cz
KALENDÁŘ AKCÍ
STATISTIKA
Uživatelé online :

Počet Hostů 5
Počet členů 0
PŘIHLÁŠENÍ
HLEDAT
POČASÍ