První sraz Fazer clubu ve Svahové.
Pořadatelé našich clubových srazů se letos činí. Sotva jsem vybalil kufry z Morávky, už balím na sraz do Svahové v Krušných horách. Osada Svahová leží ve výšce téměř 800 m.n.m. na hranicích s Německem. Předpověď nic moc a tak doufáme, že nám tam nebude sněžit! :-) Jsem však odhodlán vyrazit i ve sněhové bouři!

Domluvil jsem se s Honzou a Pierrem na společné cestě do Svahové. V pátek ke mně dorazili na domluvenou hodinu, ale já (ačkoliv to sám nesnáším!) jsem ještě neměl zabaleno a nebyl připraven k odjezdu. Měl jsem totiž pracovní dovolenou, kterou jsem trávil na střeše garáže pro mého dvoukolového miláčka a z té se nedá utéct jako z práce! Takže se tímto ještě jednou oběma omlouvám!  Vyrazili jsme tedy o něco později než bylo v plánu, ale cesta probíhala v naprosté pohodě. Jen asi 30km před cílem nás chytla drobná sprška, která se nás držela až k chatě. Nebylo to nijak tragické a tak jsme ani nevyndali nepromoky. Cestou jsem si u Kadaně všiml krásných obláčků držících se nízko nad městem, nad kterými trčely vrcholky Krušných hor. Po příjezdu se ptám ostatních: „viděli jste ty romantické obláčky po pravé straně?“ Pierre povídá:  „ty vole, ty nekoukáš na zprávy? To nejsou obláčky, tam hoří už 2 dny sklad pneumatik!“ A bylo po romantice!

Přivítali jsme se s pořadatelem Kyldou a uvítali možnost zaparkovat své miláčky do garáže. Opět další srazová vychytávka! Myslím, že laťka je nasazená zase o něco výš! :-)




Pomalu se sjeli všichni co potvrdili, že dorazí a tak ani deštivé odpoledne neodradilo nikoho od společného setkání. Taťka s Mamkou dorazili autem, ale vzhledem ke vzdálenosti a počasí jsme jim to prominuli. Hlavně že jim stálo za to přijet! Naproti tomu taková Vosa, která dorazila na Fazeru až z Ostravy byla vyhlášena hrdinkou srazu a rekordmankou počtu km najetých v dešti! Ta to prostě na vodě umí! (Jen na suchu občas padá.....!) Voso promiň! :-)


                                  



                                    



Dobrou večeří začal páteční společný večer a jak jinak, než koncertem skupiny Kabát-revival v podání Dettektorra. Vždy, když se sejdeme, máme si co povídat a tak jsme šli spát zas až hodně po půlnoci.


  


                      



Ráno již nepršelo a tak jsme se vydali na společnou vyjížďku, kterou nám Kyldovic naplánovali.



  


  


  


Vyndali jsme z garáže své miláčky a hurá na trasu. První zastávkou byl zámek Jezeří. Byl to trochu smutný pohled na zdevastovaný zámek s výhledem na panorama vytěžených prostor povrchového hnědouhelného dolu.


                 



  



                  







Udělali jsme ještě společné foto a pokračovali na hřebeny do horského střediska Klíny. Tam jsme zastavili na oběd v chatě Emeran. Možná jsem příliš rozmazlený, ale jídlo jsem dostal až po hodině čekání, když už se ostatní zvedali k odjezdu a navíc bylo doslova bez chuti. Myslím, že pan Pohlreich z Ano šéfe, by si tu opravdu přišel na své! Ještě že ve Svahové vaří dobře a večer se tam dorazím! :-)


 



 


Nasedli jsme a vyrazili k vodní nádrži Fláje. Vodní nádrž Fláje je unikátní, pilířová vodní nádrž, jediná svého druhu v ČR. Byla vybudována na Flájském potoce roce 1963. Slouží jako hydroenergetické zařízení a jako zásobárna pitné vody. Je to moc hezké místo!




  



 


Po krátké přestávce nasedáme a pokračujeme ve vyjížďce. Přejíždíme státní hranici do němec a vyhlídkovým tempem (pozn. nikdo nechce platit policii v Eurech) pokračujeme po naplánované trase. Panorama hor doplňují zde všudypřítomné větrné elektrárny. Teprve zblízka je vidět, jak velké monstrum to vlastně je! Škoda, že jsme to nefotili alespoň za jízdy. Bylo celkem chladno s vysokou oblačností a s pěknou viditelností do dálky. Jet sám, určitě bych udělal spousty fotek!


 

              

Po téměř 200km vyjížďce jsme dorazili na základnu a opět uložili své miláčky do garáže. Dnes bude k večeři grilované maso a tak jsem patřičně natěšený. Jako předkrm jsem si dal pikantní topinku s kopcem kuřecího masa, pak 3 steaky uzené krkovice a nakonec porci jahodového koláče se šlehačkou. (A pak že se dá orgasmus zažít jen při …. Blbost!!!)  :-)    



                                                         


                                              


Večer proběhl ve společném posezení u pivka a vína a pomalu jsme se rozcházeli do pelechů. Ráno už jsme se rozjížděli ke svým domovům. Jen Vosa neměla na spěch. Má to prý jen 500km, tak proč spěchat? :-) Sraz se nám vyvedl i počasí k nám bylo milosrdné a nespadla už ani kapka! Děkujeme Kyldovi a Hance, že se rozhodli uspořádat tento sraz v lokalitě, kterou řada z nás dosud nenavštívila. Dík patří i již tradiční dvojici Kubulka a Salfa zajišťující hladké průběhy společných vyjížděk. Bylo to fajn, zase Vás všechny vidět a strávit společně víkend! Těším se na další setkání! Luděk.           

 



Autor: Luděk (admin) | Datum: 21.06.2010 | Čtenářů: 418 | Reakcí: 8 | Hodnocení : 10

Obrázky k článku :
Žádné nejsou nastavené.

Pro hlasování se musíte přihlásit


Komentáře od tohoto článku :
- Machoska
ani nevíte jak mě to mrzí, že jsem nemohla přijet chjo, vše nestíhám...

- Pejrak
I já bych chtěl vyjádřit velký dík organizátorům M+H, a říci jen to že jsem všechny opět rád viděl a že jsem konečně prožil část víkendu bez starostí, co jak kde. Přeci jen jsem byl bez starostí , jestli jsem pamatoval na vše či ne . Zasvěcení ví ! Takže u nás to jistí Lužany ! Už se opět oba nemůžeme dočkat na Ládikovu specialitku :-) , zorganizovanou Barčí a Schummim

- Ali
Já musím připojit poděkování tandemu M & H Kyldů za práci a organizaci, nesmím opomenout poděkovat Dettektorovi za vyzvednutí a bonusovou rallye vložku :-) Luděk s článkem již tradičně nezklamal a dodal ho expressss :-) Všechny jsem vás moc rád viděl a příště už budu snad otravovat dýl :-) Přeju suchou stopu na další setkání :-)

- vosa
Luďku, prominuto, za chyby se platí, ale i vosa už mi odpustila:-). Jinak docela ta cesta byla dobrá zkušenost, ale asi bych to tak nezvládala, kdyby NEBYLO SALFY A KUBULKY!! Moc jim chci poděkovat, že mi jeli naproti!! Sraz byl super, krajina je tam nádherná a opět úplně jiná, než jsme zvyklí z jiných srazů. Luďku, Ty už nejsi jen předseda, ale i náš KRONIKÁŘ :-)))))( to máš za tu poznámku!) ...bzz ollé

- pitrysek3
Pěknej článek Luďku,ostatně jako vždy.Koukám že jsme o dost přišli.Ach ta má pitomá robota.Já bych potřeboval,aby se srazy pořádaly v týdnu :-). Koukám,že to bylo hodně vychytaný i s garážovým stáním a dle fotek se to pěkně rozjelo i ve večerních hodinách.Tak snad příště.Ale Morava taky nevyjde,to jsme na rodinné dovče.Že by aspoň Silvestr????

- Radek
Jo a jsem rád, že jsi tam nedal ty fotky jak tančil Jedličkův ústav-dík.

- Radek
Luďku, pěkně popsané a fotky taky kvalita. Jen mně nejde do hlavy, já měl stejné steaky jako ty a orgasmus nikde. Ale ono se říká, že některá...ý ho za život ani nepozná:-) Velké díky Martinovi a Hance-ŠPICA!!!

Svahová - Lewis
Zdarec Fazeraci. Zaregistroval jsem se teprve dnes,tak se tu tak rozkoukávám. No a koukám,že jste vyzazili na Svahovou. Je to moje srdeční záležitost,protože z těchto končin pocházím. Ve 21 letech jsem se ale pustil za prací do Prahy a už jsem tam zůstal. Později jsem se přestěhoval do Kostelce nad Labem a musím říct,že ta polabská nížina není nic pro mě. Vyrostl jsem v podhůří krušných hor a tady na té placce mi ty hory fakt chybí. Jestli se vám tam líbilo a chtěli byste krušné hory zopakovat, tak ještě kus dál za Svahovou je Lesná. Taky moc pěkný horský hotýlek, velice pěkněn zařízený. Mám tam veliké zkušenosti s oslavami a různými akcemi, takže mohu jen doporučit. Doufám,že na další srazy už vyrazím se svým Fazerem s vámi....:-)

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Dalších 5 článku z kategorie Fazer obsah a podkategorie Články

Sraz Jeseníky - Malá Morávka od Luděk (admin)
O prodlouženém víkendu 4.-7., července proběhlo setkání členů a přátel Fazer clubu na Malé Morávce pod Pradědem.
Pozvánka na sraz Fazer clubu na Malé Morávce 2024. od vosa
Zvu všechny členy a přátele klubu na setkání v Jeseníkách na Malé Morávce pod Pradědem.
Report z letošního červnového setkání členů Fazerclubu v Mýtě u Rokycan. od Luděk (admin)
Do rekreačního střediska Svatý Štěpán na břehu Štěpánského rybníka jezdíme už od roku 2018.....
Pozvánka na sraz Fazer clubu Lučany 2024. od Beda (hendrik)
Zdravím všechny členy, příznivce a kamarády! Chci Vás uvědomit, že letošní sraz Fazer Clubu v Lučanech nad Nisou se koná 9 - 11.8.2024.
Pozvánka na sraz Mýto 2024 od Zbyněk
První letošní sraz se uskuteční v rekreačním středisku Svatý Štěpán v Mýtě u Rokycan.



GALERIE
Fotografie člena Fazerclubu.cz
KALENDÁŘ AKCÍ
STATISTIKA
Uživatelé online :

Počet Hostů 6
Počet členů 0
PŘIHLÁŠENÍ
HLEDAT
POČASÍ