Sraz na Svahové, aneb pocta všem Kyldům
Už od srazu v Kožlanech jsem netrpělivě počítala dny (bylo jich celkem 32) do dalšího setkání s bandou bezvadných lidí, tentokrát na Svahové v severních Čechách.

Už od srazu v Kožlanech jsem netrpělivě počítala dny (bylo jich celkem 32) do dalšího setkání s bandou bezvadných lidí, tentokrát na Svahové v severních Čechách. Třicátéhotřetího dne jsem byla tedy ráda, že si Dejf potřeboval napravit reputaci za pozdní příjezd na Morávku, a toužil vyrazit co nejdříve, abychom tam byli první. Odjezd tedy nesnesl odkladu, a z Prahy jsme vyjeli i přes nepřízeň počasí za deště a krupobití (to záhy ustalo) a na Svahovou skutečně dorazili dokonce před samotným organizátorem celé akce – před Kyldou. Přivítala nás nejen krásná příroda, ale i chata skýtající příjemné ubytování, a vrchní Jarda před nás se slovy „Martin dorazí za chvilku…“ postavil dva točené, orosené skvosty.

Kylda skutečně za chvilku dorazil, a po něm začaly přijíždět další stroje se svými jezdci. Nebo naopak? Každopádně s příjezdem každého nového účastníka stoupala radost ze shledání a každý se pěkně s každým více či méně mravně přivítal. Jako poslední dorazili k večeru Dettektorr a Maty se svojí takřka policejní výbavou, takže bylo jasné, že na sobotní vyjížďce nezabloudíme, a nikdo si na nás netroufne.





Kylda nás všechny hezky uvítal a seznámil s trasou vyjížďky.



  



Hanka Kyldinka udělila spoustu praktických rad ohledně zacházení se speciálními zámky a pak už se rozjela volná zábava pod taktovkou DJ Kyldy.





Hodně se tancovalo, jedlo, pilo, hodovalo, Dettektorr zazpíval Kabáty, a někteří se věnovali i sportovním aktivitám – tímto děkuji Mamce za společné chvíle strávené na parketu i při soubojích v páce!



 


Ale protože jsme všichni zodpovědní motorkáři, odebrali se i ti nejzdatnější kolem třetí hodiny ranní na kutě, aby se dobře vyspali na sobotní vyjížďku.



 



Ráno nás čekalo příjemné počasí, takže jsme přesně kolem 10 hod skočili na mašiny (někteří na Prdlavky), a vyrazili za dlouho očekávaným zážitkem.



 






Cesta vedla hned od začátku horským terénem plným zatáček, s pěkným povrchem, a nabízela úchvatné výhledy.



 



První zastávka byla spojená s velmi zajímavou návštěvou téměř sto let staré hráze Janovské vodní nádrže.






 



Prohlídka se všem moc líbila, pan hrázný nás provedl dokonce servisními štolami. A nebýt toho, že se Dettektorrovi s Dejfem povedlo nádrž vypustit, obešla by se celá akce bez incidentu.






Pak naše cesty vedly přes sousední Německo, kde nás starousedlíci vítali nejen chlebem a solí, ale někteří i sekerou. Již na české straně nás pak v obci Celná čekal v místní restauraci vynikající oběd.



                       



Tady se námi rozloučil Dettektorr, který se vracel do Prahy, a o náš hladký průjezd se nadále spolu s Matym staral Milda na svém Esvéčku. Cestou jsme si všichni kromě Dejfa užili spoustu překrásných zatáček a předvedli dokonce jedno skupinové vystoupení v podobě dvojitého průjezdu kruhovým objezdem pod Klínovcem.



 






Při odpoledním návratu na Svahovou jsme měli na tachometrech 244 km a pocity z projížďky nepopsatelné. Zkrátka Kyldo, tohle se Ti fakt povedlo krásně naplánovat!





Tím ale ještě nekončíme. Gril za hotelem skýtal pohled pro bohy: Hanka Kyldinka, Kylda Junior a grillmaster vrchní Pepa se s láskou starali o propečené jehně (něhně) a na plechu odpočívala do křupava ogrilovaná kuřátka rozměrů středně velkých hus, a všichni jsme si užili naprosto gurmánský požitek. Zkrátka Kyldové, tohle se Vám taky povedlo!





Dokonale posíleni, vrhli jsme se opět do víru zábavy, umírněné konzumace alkoholických nápojů a tance, v rytmu Kyldovy diskotéky všech žánrů.



 


Ze soboty na neděli jsme všichni spali jako zabití, a ráno už nás čekalo jen loučení. A protože loučení nebývá nikdy veselé, nebudu o něm moc psát. Postupně se všichni rozjeli do svých domovů se spoustou krásných vzpomínek.

Odjížděli jsme s Dejfem a Matym jako poslední, a nebýt toho, že se schylovalo k dalšímu dešti, asi bychom neodjeli nikdy. Na cestu nám mával Kylda, kterému ještě jednou ze srdce děkuji za zorganizování krásného srazu.

No a já začínám počítat dny, které zbývají do dalšího setkání s bandou báječných lidí, tentokrát v Lužanech. Bude to celých dlouhých 53 dní..






Autor: Agátě | Datum: 02.07.2011 | Čtenářů: 344 | Reakcí: 16 | Hodnocení : 9

Obrázky k článku :
Žádné nejsou nastavené.

Pro hlasování se musíte přihlásit


Komentáře od tohoto článku :
- Lavli
Moc hezky napsané a též počítám dny do Lužan.

- Býček
Moooc hezkej článek Škoda že jsme tam nebyli Muselo to tam být super :-) Ale do Lužan určitě dorazíme Šošinova smečka

- dettektorr
Krásnej článek. škoda toho brzkýho odjezdu. Těším se na Lužany.

- smíšek
Hustý článek Agátě! Prstě závidím, závidím a ještějednou závidím! A vůbec, neposuneme ty Lužany na příští víkend? Mě je už smutno...;o(

božíí - vosa
Teda AGÁTĚ, tys ďáblík!! Dobrej článeček, fotky odpovídající atmosféře!! Hoši VY ty srazy ženete do výšin koukám-)) bzz ollé

- Pájina
Super článek:-) Koukám že jste si to opravdu užili:-) Myslím že budu muset přestat pracovat, a víc si vás užívat:-)))

paráda - Eva
pěkný článek o parádním severním srazu, Kyldovi děkujeme a Agátě to popsala úplně přesně...bylo to supeeer! foti ten nas fotak koukam moc pekne :-)

- Machoska
JJJJ, to je pěkný článek souhlas..... díky Agátě za článek :-)) a Kyldovic za srázek :-)) a těšíme se na Morávku.Lužany jsou u nás ve hvězdách. :-(

- Kylda
Agátko, díky za pěkný článek u kterého jsem se fakt pobavil po včejerším návratu ze služebky od jižních Francouzských kachňožroutů. Tolik poklon jsme si s Hankou určitě nezasloužili. Už se těšíme na všechny v Lužanech, možná i trochou překvapení z naší strany. Kylda

- Tom alias eurotrucker
Bezva sraz se super zážitky !!! I paní byla nadšená - až na tu helmu :-) Tak snad zase v Lužanech . Díky !!!

- Dejf
Skvělý článek Marti a ještě jednou díký manželům Kyldovům :-). Bylo to prostě skvělé!

- MATY
Moc hezky napsáno Marti, nic tam nechybělo a ještě jsem se zasmál..:-) Kyldům velký dík za bezvadný sraz! Když se tak dívám na DVD z Kožlan a chybí mi video ze Svahové..:-( tak by nebylo od věci každý náš sraz natáčet..kdo je pro?

- Radek
No jo Kyldovic, zase bezva sraz. Spisovatelka taky vynikající! Ale Agáta snad psala jiný žánr??? Tak snad v Lužanech...

Opět - Pejrak
báječný sraz s báječnými lidmi. I my jsme rádi s Vámi pobyli a také odpočítáváme dny do Lužan. Autorce díky za pěkné počtení. Pejrak a Zlatka

- dušan13
byl jsem na tom stejně jako Luděk, takže mi nezbývá než tiše závidět... naštěstí Lužany jsou už za pár týdnů ;-)

- Luděk (admin)
Škoda, že se mi tento sraz překrýval s dovolenou, rád bych tam byl s vámi. Koukám, že jste si to pěkně užili! Martino díky za pěkný článek a fotečky.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Dalších 5 článku z kategorie Fazer obsah a podkategorie Články

Sraz Jeseníky - Malá Morávka od Luděk (admin)
O prodlouženém víkendu 4.-7., července proběhlo setkání členů a přátel Fazer clubu na Malé Morávce pod Pradědem.
Pozvánka na sraz Fazer clubu na Malé Morávce 2024. od vosa
Zvu všechny členy a přátele klubu na setkání v Jeseníkách na Malé Morávce pod Pradědem.
Report z letošního červnového setkání členů Fazerclubu v Mýtě u Rokycan. od Luděk (admin)
Do rekreačního střediska Svatý Štěpán na břehu Štěpánského rybníka jezdíme už od roku 2018.....
Pozvánka na sraz Fazer clubu Lučany 2024. od Beda (hendrik)
Zdravím všechny členy, příznivce a kamarády! Chci Vás uvědomit, že letošní sraz Fazer Clubu v Lučanech nad Nisou se koná 9 - 11.8.2024.
Pozvánka na sraz Mýto 2024 od Zbyněk
První letošní sraz se uskuteční v rekreačním středisku Svatý Štěpán v Mýtě u Rokycan.



GALERIE
Fotografie člena Fazerclubu.cz
KALENDÁŘ AKCÍ
STATISTIKA
Uživatelé online :

Počet Hostů 8
Počet členů 0
PŘIHLÁŠENÍ
HLEDAT
POČASÍ